Taxi/uber New York

Av Carro93
31 mars 2019 17:02
Visningar: 122
Hur dyrt är det egentligen med taxi och uber i New York? (Vi kommer att bo på Times square och kommer vilja ta oss till de typiska sevärdheterna). Laddade ner uber appen, priset som syns där - är det ett garanterat pris eller det kommer att ändras under resans gång? Ni som använt er av uber, är det bra?

Jag tycker både taxi och uber verkar ganska så dyrt i NY. Vet att metron är mycket billigare men pga vissa orsaker kommer vi troligtvis inte att åka metro.
Av Hawaii
31 mars 2019 17:25
Har ingen erfarenhet av Uber i NYC så mina kommentarer gäller Uber rent allmänt, och jag har använt Uber runt om i världen (Syd & Nord-Amerika, Asien, Afrika & Europa):
Prisläget varierar ENORMT mellan olika platser. I "billiga" länder är Uber enormt billiga, men ofta är taxi också väldigt billigt. Storstäder i Indonesien ett bra exempel där skillnaden ofta är minimal. I "dyra" storstäder kan Uber vara direkt dyrt. Fick en chock i Seoul där priset för en mycket kort Uber resa var rent astronomiskt (med tanke på distansen). För något år sedan ankom jag LAX tidigt en morgon och hade c:a 7 timmar innan min flygning till London och tänkte jag kunde ta Uber till Santa Monica ett par timmar. Kollade Uber och det var hutlöst dyrt (tyckte jag) så jag struntade i det. Eftersom NYC, precis som Los Angeles, är en mycket dyr stad rent allmänt, misstänker jag att både taxi och Uber är dyra.
31 mars 2019 20:23
Har ej erfarenhet av Uber i NY, men väl i andra storstäder i USA. Jag skulle dock rekommendera att hellre ta tunnelbanan (särskilt under rusningstid) . I San Francisco är det billigare än taxi (om än inte superbilligt). Priset varierar på tillgänglighet av bilar i området och tid, men det priset som kommer upp vid bokning är det man godkänner och betalar.
Taxi, transfer osv New York
USA Jonlie, 3 aug. 2018
Updaterad av Jensohlsson för 41 veckor sedan
5
Hej! Fått erbjudande från Norwegian att förboka bil vid landning. Vi är 4 personer och har fått erbjudande om en bild på 1052:- från JFK till adress på Manhattan. Är det bra pris? Isf undrar jag vilken tid sätter vi som tid för hämtning? Planet landar 13.00 men sen ska man ju igenom allting..... ...
Tips på taxibolag att förboka hos - New York
USA Arwendog, 5 maj 2011
Updaterad av Peter_o för 8 år sedan
2
Halloj! Nu är det nära till resan till NY... :) Mitt andra besök i den fantastiska staden! Vi funderar på att förboka en taxi som rymmer oss 4 vuxna och 2 barn så att vi slipper åka 2 bilar som sist. Det blev onödigt dyrt... Någon som har tips på bolag? Jag har mailat 2 olika men ingen har ...
Flygtaxi New York
USA Matschivers, 2 mars 2010
Updaterad av Nisse2ears för 9 år sedan
2
Är det någon som har en uppfattning om vad en taxi kostar från JFK airport till centrala Manhattan (Broadway/47:e gatan)? Jag vill bara ha ett hum så man inte blir lurad. Jag har inte bestämt mig ännu om taxi eller flygbuss. Vart stannar flygbussen från JFK på Manhattan? ... Nisse2ears: Jag vet ...
Tips/avrådan för organiserade rundturer i New York v.s. Ta taxi?
USA Essellte, 31 mars 2013
Updaterad av Annl för 6 år sedan
1
Hej! Jag ska till New York på fredag och har aldrig varit där. Jag pker med min bror och mamma, vi ska bara vara där till måndag kväll då vi far vidare till Washington. Vi skulle gärna vilja få en schysst överblick av staden, och är mest intresserade av att se några av de främsta landmärkena ...
Taxi t o r Newark, New York
USA Patrikda, 5 aug. 2012
Updaterad av Peter_o för 6 år sedan
1
Jag undrar om någon vet hur det funkar med taxi till och från flygplatsen och med dricks. Jag åker en gång per år till N.Y och hamnar alltid i tjafs med taxichauffören oftast på hemresan. In till N.Y där får man priset av en person i en taxikur, sen får jag som kund betala tullarna till ...
Citypass New York?
USA Rogsan, 2 maj 2015
Updaterad av Totopez för 4 år sedan
7
Hittar bara gamla trådar om detta. Är det någon som köpt och använt Citypass i New York? Alltså det som har 6 st attraktioner där du kan välja mellan två olika t ex mellan Intrepid eller 9/11, Ellis island eller cirkle line cruise mm. Är det prisvärt? Varifrån beställde ni? Det kostar 114 $ för ...

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53