Taxi från flygplatsen och hur bäst ta sig till Ferrari world från Dubai

Av Megsi
24 mars 2015 16:54
Visningar: 758
Hej som rubriken lyder undrar jag jag lite om bästa kommunikationer. Vi är 8 st som flyger med Emirates från Stockholm vilket innebär att vi landar ganska sent ska bo vid ett hotel ganska nära Mall of Emirates och tunnelbanan. Vilken kommunikation borde vara bäst för oss, jag kan gärna tänka mig tunnelbanan men vet inte om den går så sent.
En dag tänkte vi besöka moskén i Abu Dahbi och
Ferrari world, är det någon som har något bra förslag på att ta sig dit, kan tänka oss hyra bil men helst inte. Kan det finnas någon buss och så kan man byta till taxi i närheten av moskén? Vi vill inte åka på en grupptur med massa andra.
Tar tacksamt emot något tips om något ni vill rekommendera. Jag har vart i Dubai ett par dagar tidigare men hann ju inte riktigt med allt😀vi som åker är från 10-55
Av Bibby
24 mars 2015 18:24
Googla på när tunnelbanan slutar.

En busstur till Abu Dhabi (AD) kostar cirka 50 kr per väg, sen om ni ska till Ferrariworld så kostar det en slant till och även till moskéen.

Jag har en kompis som var i Dubai förra veckan och han åkte med taxi (ensam, så antar att ni kan åka 4 personer för samma pris) till AD och det kostade honom 800 kr för en heldagstur till Ferrariworld, moskéen, Emirates Palace och några fler ställen i AD.

Alltså, ta två taxi och dela på, det blir så mycket mer bekvämt och inte särskilt dyrt.
Av Mirreli - Reseguiden.se
24 mars 2015 19:58
Hej, jag skulle rekommendera er att anlita Uber för resan till Abu Dhabi. Uber erbjuder en mycket säkrare körning än vanliga bilar och är bara marginellt dyrare, vi var där förra månaden och tyckte att tjänsten var grym. Genom Uber kanske ni skulle kunna få en bil för alla 8 :). Buss finns mellan dessa städer men är rätt krångligt.

Vi var även på Ferrari World och rekommenderar er här att vara på plats så tidigt som möjligt, knappt några köer alls fram till två på dagen. Undvik även helgdagarna dvs fre-lör om ni kan och väljer ni att boka på nätet så är det ngt billigare.

Ang. mosken så var vi där på kvällen och det var helt magiskt (gratis inträde). Både män och kvinnor förväntas vara klädda så att inte mycket hud blottas, eller sitter för tajt. De är mycket strikta men vänliga och man får låna kläder utan kostnad, även inträde är gratis. Får inte missas om man är i Abu Dhabi!

Önskar er en fantastisk resa :).//Mireille
Av Megsi
25 mars 2015 21:13
Tack för svaren då ska jag kolla och tack för tipset om att vara på Ferrariworld tidigt, jag hade tänkt Moskén först men det blir nog ombytta planer.