Taxfree på phuket när man ska vidare till bangkok? + bra färdsätt till khao lak

30 jan. 2009 22:08
Visningar: 2128
Reser till phuket via bangkok och undrar då över om man kan shoppa duty free på phuket om jag ska vidare till bangkok och sedan sverige? Jag antar att det kan vara knepigt , eftersom jag reser inrikes, eller?

Jag behöver också tips på bra säker transport från phuket till khao lak. Eftersom jag reser med spädbarn och inte har med oss bilbarnstol så vill jag ha tips på bra säker färdmedel.
Av Chrlju
31 jan. 2009 08:43
Hej.
Jag hade handlat duty free på Kastrup när jag skulle flyga till Phuket (avsikten var att stanna där), men det blev bara en natt i Phuket sen inrikesflyg till U-Taphao men mellanlandning på Koh Samui. Duty free påsen var försluten och i Phuket vid in-checkningen var det inga problem, men vid incheckningen på Koh Samui var det stopp. Lyckades dock efter mycket diskuterande få kabinpersonalen att ta med påsen och jag fick den när vi lämnade planet på U-Taphao.
Jag tror inte jag provar denna variant fler gånger.
Ha en trevlig resa.
3 feb. 2009 12:08
Handla taxfree på Bangkoks flygplats för där är billigare än på Phuket airport.
4 feb. 2009 22:36
Ok, då handlar vi i Bangkok på vägen hem.

Har ni någon erfarenhet av mellanlandningar i Bangkok, måste vi checka in väskorna igen? V i kommer ha ca 1,30 timmar där, och jag är rädd för att incheckningen tar en evighet, eller ?
8 feb. 2009 17:31
Reser man från Phuket till Bangkok så reser man inrikes, väskorna måste därför checkas in på nytt ,kan ta tid då det ofta är köer i bagage och säkerhets kontrollen. Annars bra taxfree sortiment och billigare än på Phuket airport.