Tar tacksamt emot tips ang Langkawi och Koh Lipe

9 sep. 2014 10:13
Visningar: 783
Hej, vi är en familj på två vuxna och tre barn på 14, 12 och 1,5 år. Vi åker 22 okt till 5 nov och har endast bokat flyg langkawi t o r. Har tänkt att stanna i Langkawi 3 nätter och sedan åka över till Koh Lipe och stanna några dagar för att sedan återvända till Langkawi ett par dagar innan hemresa. Jag undrar om någon har tips om bra hotell som passar oss med god standard på båda ställena. Gärna nära stranden! Hur fungerar det med speedboat över, behöver man boka det innan?

Som sagt, är oerhört tacksam om någon kan ge mig lite råd!
Med vänlig hälsning, Carina
Av Sierra
9 sep. 2014 15:41
Det är ont om familje bungalows/rum både på Langkawi och Lipe men eftersom ni åker när låg- och högsäsong skiftar så är chansen större att ni finner något. Det kan hända att er minsta behöver ligga i er säng.

Kolla med Malibest Resort på Langkawi: http://www.malibestresort.com

På Lipe är Bundhaya Resort och Wapi Resort två alternativ.
www.bundhayaresort.com/bundhaya-resort/index.html

Wapi Resort har endast ett familjerum och det bokas på agoda.com
Övriga bungalows på Wapi bokas här: http://thaibeachtravellers.com/hotels/koh-lipe/wapi-resort

Det är inte längre speedboats mellan öarna, endast färja och det måste bokas online eller i en travelshop. Ni måste ha en voucher när ni checkar in. Det är samma pris oavsett var ni bokar. Direkttrafiken börjar för säsongen 20 oktober. Telaga Harbour varifrån färjan till Lipe avgår ligger 10 min från Langkawi Airport och 20 min från Cenang Beach. http://telaga-terminal.com/langkawi-lipe-return-trip.html

Titta gärna in i mina reseguider för info om Langkawi och Lipe.
9 sep. 2014 20:53
Tusen tack för dina svar, underlättar för oss! Jag tittar runt på hotell och skulle gärna vilja att det finns pool. Känner du till World Resort Langkawi?
Av Sierra
10 sep. 2014 08:30
Det World Resort jag känner till ligger vid Awana Port, en av hamnarna på Langkawi. Det är ca 5 min med taxi till södra delen av Tengah Beach och 10 min till Cenang Beach. Det finns ingen närmare beach.
26 sep. 2014 07:21
Jag skulle inte åka till langkawi om jag vore du, den värsta "turist" orten ja sätt
Av Myran10
26 sep. 2014 13:56
Jag håller med Snigeltorsk. Lipe är mycket mysigare och trevligare än Langkawi. Vi åkte förra vintern och stannade då några nätter på Langkawi innan vi åkte vidare till Lipe och några andra Thailandska öar. Våra barn var då 9 och 12. Det finns säkert en massa mer att se och uppleva på Langkawi men vi kände att vi inte kommer att lägga tid där nästa resa. Lipe gillade vi mkt, sol och bad som gäller men det var vad vi var ute efter då. Bodde bla på Castaway på Sunrise som var lugnt och skönt.

Linbanan på Langkawi rekommenderas - fantastisk utsikt!

Ska väl också tillägga att allt beror på vad man vill ha. Vi har bekanta (barn 1 +3 år) som också var på Lipe ngra veckor efter oss och tyckte det var hemskt. Dom bodde på Pattaya, tyckte det var skitigt och skräpigt på stranden och just då låg en stor byggpråm (!?) nästan inne vid stranden och störde.
Av Myran10
26 sep. 2014 20:16
En fråga till Sierra - hur kommer det sig att det inte går Speedboats längre? Har man planer på att återuppta dessa?
Av Sierra
26 sep. 2014 20:38
28 mars 2014 beslutade Langkawi Port Authority plötsligt att transfers med speedboat ej längre var tillåtet mellan Langkawis hamnar och Lipe. Detta ställde till massor av problem för dem som var inbokade på överfarter mellan öarna. Det fanns inga färjor och turister missade bokade flighter och transporter. De sista dagarna senaste säsongen fanns det en färja och det var från Kuah Jetty. De som hade bokade biljetter från Telaga fick åka på dessa med tidigare incheckning än planerat och buss från Telaga till Kuah.

Troligtvis får vi vänja oss med färja i framtiden från bl a Telaga.
Av Myran10
26 sep. 2014 20:42
Ok, tråkigt för det var väldigt smidigt. Vet du varför man tog det beslutet?
Av Sierra
26 sep. 2014 21:13
Nobody knows....😟

Jag har inte hört någon motivering.
Av 510612
26 okt. 2014 19:47
Vi har varit på både Ko Lipe o Langkawi och båda är lika underbara Bodde på Mounting Resort på Ko Lipe och på den södra stranden på Langkawi. Mounting Resort är lugnt o en fantastisk utsikt över den speciella bukten ut över havet.

Bara positiva omdömen från mig.
25 nov. 2014 16:02
Vi skall åka till Langkawi och Koh Lipe nu den 11 dec och stann i tre veckor. Vi har också tre barn 11,12,15 och vi är jättenyfikna på hur ni har haft det. Tar gärna emot tips !!!