Tanzania/Zanzibar - vad gör man?

7 okt. 2016 16:39
Visningar: 1476
Hejsan!

Vi är ett par som just har bokat 2 veckor i Tanzania & 2 veckor Zanzibar, men vad gör man där? Någon som har varit i Tanzania, Nairobi och vill tipsa om roliga äventyr?:)

Hört att deras Safari är ett världskänd "måste", men är det djurvänligt? Vill inte stödja djur som blir sövda eller drogade pga turismen. Finns det några bra, djurvänliga räddningscenter för djur? :) Vi vill höra allt om era äventyr & tips i Tanzania och även Zanzibar!
8 okt. 2016 11:26
Om ni åker på riktig safari på savannen så är det helt och hållet vilda djur som ni ser. Genom att åka på safari stödjer man de krafter som verkar för att bevara ett rikt "Wildlife" i Afrika.
Räddningscenter osv världen över är alltid lite knepigt. Är det verkligen räddningsarbete de bedriver, eller säger de bara det för att tjäna pengar på turister? Det är lätt att gå på nitar fast man bara vill väl.

Sri Lanka tex besökte vi en anläggning som sade sig bedriva ett stödjande arbete för havssköldpaddorna. Man hade ägg på kläckning och släppte ut små sköldpaddor i havet.
När vi kom hem läste vi att dessa sköldpaddsungar inte klarar sig i havet eftersom de inte släpps ut direkt, utan först visas upp för turister i någon vecka.
Därigenom har de gjort av med sin "startenergi" som naturen förser dem med för att överleva de första dygnen till havs, redan innan de släpps ut. Väl i havet kommer de att dö. :-(

På flera ställen i Afrika har man anläggningar som tar emot volontärarbetare från västvärlden mot betalning. De lejonungar som volontärerna får sköta om och gulla med, avlivas sedan när de blivit för stora och "ogulliga".

Så skippa allt sånt och betala bara för att se vilda djur i sin naturliga miljö!

När åker ni? Jag ska själv till Zanzibar i början av januari och kommer sen att skriva alla mina tips på min reseblogg:
http://4000mil.se/

En sak som ni kan göra om ni är väldigt äventyrslystna och vältränade är att bestiga Kilimanjaro. Det gjorde jag själv 1999:
http://4000mil.se/index.php/kilimanjaro/
8 okt. 2016 12:38
Tanzania är väldigt fint och det finns bra safari där som redan nämnts.
Här är vad jag gjorde i Tanzania, jag åkte väl kanske på en lite mindre vanlig resa dock, men platser och ställen kanske kan vara av intresse ändå.
http://www.ixploretheworld.com/archives/130
http://www.ixploretheworld.com/gallery/2012-africa/tanzania <- bilder

Zanzibar är ju mest till för avkoppling, men lite äventyr kan man finna med.
http://www.ixploretheworld.com/archives/102
http://www.ixploretheworld.com/gallery/2012-africa/zanzibar <- bilder
Av Asok
8 okt. 2016 15:51
Vi åkte på rn 10-dgr safari till områdena i norra Tanzania. Helt magiskt att se alla djuren i sitt naturliga område. Ibland kan det kännas lite "djurpark" när det kan stå 10-20 bilar på rad för att kolla djuren men oftast är man helt ensamma. Var noga med vilket bolag/guide ni bokar. Vi hade en fantastiskt bra guide och fick se allt vi ville och lite därtill
Av Tintani
23 okt. 2016 20:48
Vad härligt att ha så mycket tid! Safari i Tanzania är fantastiskt och djuren är vilda och man är mycket mån om djurskyddet. Ni har många val av parker men om det är er första gång på safari rekommenderar jag en klassisk safari i Serengeti & Ngorongoro.
Eftersom ni har så mycket tid kan ni ju som Gunilla skriver överväga att bestiga Kilimanjaro. Annars finns det lite lättare vandringar i Ngorongoro (inte i kratern dock😀), alt bestiga det lägre Lematgrotberhet (3 200 möh). Här kan man även besöka Hadzafolket.
På Zanzibar rekommenderar jag er att åka runt och se de olika delarna. Kitesurfing är rätt stort om ni vill testa det eller dykning/snorkling.
Här är lite andra Zanzibartips.
http://cathinkaingman.se/category/resor/afrika/zanzibar/
Av Dryden
28 okt. 2016 14:28
Jag skulle rekommendera dykning och snorkling på Zanzibar. Det finns massor av dykställen och har du inte cert så går det att dyka med instruktör ner till 12m. Gjorde själv ett sånt dyk på julafton nu senast.
http://www.dryden.se/2016/01/mnemba-island-och-julafton-ytan/

Det finns också en nationalpark på ön, Jozani, som är värd ett besök.
http://www.dryden.se/2016/01/jozani-nationalpark-djungeln-pa-zanzibar/

Annars har jag skrivit en liten lista med sju tips inför Zanzibar-resan här:
http://www.dryden.se/2016/01/resa-till-zanzibar-sju-tips-infor/

...och alla andra inlägg kring julresan jag gjorde finns här:
http://www.dryden.se/afrika/zanzibar/
30 okt. 2016 16:46
Hej! Vi var i Tanzania i Februari för två år sedan. Helt fantastiskt land och natur. Vi fick tips om en liten safariarrangör Lemasani safari. De utgår från Arusha nära Kilimanjaro Airport. De gjorde vår rea oförglömlig. Sonia och hennes man står som arrangörer. Sonia kommer från Sverige. Ett stort +tyckte vi. Inga missförstånd hon förstod vad vi var ute efter. Något som vi verkligen rekommenderar är att bo i safari tält. Bra sängar, varmvatten att tvätta sig i på morgonen, kocken serverar härlig frukost mitt i naturen. Snacka om att vara ett med naturen. En trygg och bra arrangör om man inte vill trängas med storfirmorna.