Tågluffning från London till Cornwall

Av Mrsh49
17 juli 2015 16:39
Visningar: 2123
Hej
tacksam för att få tips om tåg- eller bussresor i sydvästra England, och vilket är bäst och billigast. Och var köper man biljetterna, i Sverige eller på plats?
24 juli 2015 12:08
Citerat från Mrsh49:
Hej
tacksam för att få tips om tåg- eller bussresor i sydvästra England, och vilket är bäst och billigast. Och var köper man biljetterna, i Sverige eller på plats?
Här har jag bloggat om detta:

https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/08/16/great-western-railway/

https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/04/03/national-expressbussar/

Fördelen med tåg är att det är snabbare än långfärdsbussarna som tar en evighet ner till Cornwall (eller för den delen vart som helst) men bussarna är nästan bekvämare fast har då inte restaurangvagn utan man får förlita sig på ett och annat raststopp för chauffören eller ha med eget. Fördelen med bussarna är att de är riktigt billiga och man får ofta se mer av stadskärnorna än längs stambanan västerut som mest stannar i utkanten av städerna tills man kommer till Cornwall.

Tåg är dyrare (och förbokning ett måste som du kan läsa ovan) men som jag skriver kan du komma undan billigare om du investerar i ett 30-punds kort om du har ett resesällskap som detta passar in på. Sedan jag skrev mitt inlägg har det kommit ytterligare ett kort för två som reser tillsammans. Dessa kort köper man på järnvägsstationer när man kommer och till det behövs foton.

Ska du resa runt mycket och inte bara dit så kan det ju annars löna sig att köpa BritRail från Visit Britain redan i Sverige eller kanske till och med Interrail-kort om du inte flyger.

Ska du resa runt med lokaltrafik på plats i Cornwall så räcker det ju med tågbiljetten dit. Då kan du sedan använda dig av First Devon & Cornwalls bussar och köpa dagspass, varvat med en och annan resa med lokaltåg som ibland också ingår i dagspasset eftersom First även driver tågen där.

Tänk ut lite vad som är era måsten att se och välj bas därefter för vissa ställen är mer knutpunkter än andra för bussar och tåg. Vet ni redan sådant ni vill se?