Tågluff längs Italienska rivieran

27 apr. 2014 12:52
Visningar: 2684
Hej! Jag och en kompis ska tågluffa i Italien i en vecka. Start i Milano och slut i Pisa.

Vill ha alla restips jag kan få. Är det värt att stanna till i Genua? Tänkte även stanna till i Porto Fino. Kan man bo på enklare Hotel eller vandrarhem där, som inte kostar så mycket. Som sagt var öppen för alla tips.
MVH Maria
Av Susita
27 apr. 2014 13:33
Hej!
Eftersom ni ska resa så kort sträcka är det nog mer värt att sova i t ex Genua och göra dagsutflykter därifrån till Portofino och andra orter i området. Portofino har inga vandrarhem eller billiga hotell eftersom orten uttalat riktar sig till en annan sorts turister. Dock är det vackert och värt att besöka.
På min blogg Den gröna turisten har jag nyligen skrivit om ett jättetrevligt vandrarhem i Genua, det kanske kan vara värtatt kolla in? Läs mer här:
http://dengronaturisten.wordpress.com/2014/04/12/som-hemma-fast-borta/

Trevlig resa!
Susann
28 apr. 2014 07:22
Huvudattraktionen på en sån resa måste väl vara Clinque Terre antar jag?
Och då ska ni förstås bo i någon av dessa byar ( och inte i Genua!).
Om ni har tid är en avstickare till Florens och/eller Siena också mycket trevligt.
6 maj 2014 21:30
Tack för era svar och synpunkter!

Nu har vi planerat lite mer och det blir två nätter i Milano sen åker vi ner till Portofino och Clinque Terre och bor i nån intilliggade ort , vidare till Siena och avslutar med en natt i Pisa. Hoppar över Genua.

Intensivt kommer det att bli, vi vet men vill heller inte dra ner på något resmål. Vilken utav orterna i Clinque Terre bör vi se? Kom gärna med förslag på restauranger, boende och sevärdheter.

MVH Maria
Av Susita
11 maj 2014 11:45
När det gäller Cinque Terre tycker jag att ni ska se allihop, annars går ni miste om helheten. Byarna är små och har inga särskilda sevärdheter, det är helheten som är sevärdheten i sig. Mitt tips är att lägga en heldag i Cinque Terre, köp ett turistkort och utforska byarna. Det tar 10-15 minuter att åka tåg från en by till nästa. Mellan Riomaggiore och Manarola rekommenderar jag istället att ni går. Via dell'Amore är osannolikt vackert, helt plant och stenbelagt så på den sträckan krävs ingen vandringsutrustning och det tar bara cirka 20 minuter.