Tåg och flyg inrikes i Thailand

Av Kerstin
10 aug. 2015 10:29
Visningar: 193
Hej. Undrar om någon åkt tåg mellan Bangkok och Chupton för att sedan ta färjan ut till Ko Tao ? Det som jag undrar över är om ni köpte biljetter innan på nätet eller på stationen i Bangkok ? Undrar även på hur lång tid det tar. Hittar bara gammal info på nätet.

Som alternativ har jag funderat på att flyga en "väg", Bangkok-Surat Thani ( som jag hittade billiga biljetter till) eller att flyga Bangkok till Ko Samui, men de biljetterna var betydligt dyrare. Är det någon som har testat detta eller har tipps som är bra?

Är så klart även intresserad av tips på boende på Kho Tao 😃. Vi är en (eller två) familjer bestående av en vuxen och två barn i tonåren. Vi har begränsad reskassa, så boendet ska vara medelklass och gärna med pool. Om bägge familjerna åker har jag funderat på att hyra hus i en vecka, nån som har testad det ?
Mvh Kerstin
12 aug. 2015 09:34
Hej, det är ju som de skriver här innan att det bekvämaste sättet är att flyga, men jag hittar ingen info om att flyg , minibuss och färja skulle kosta endast 1000 baht. Det låter billigt.
Jag har åkt ett par gånger från Bangkok till Koh Tao med sk VIP-buss ner till Chumphon och sedan färjan över. Det kostade ca 1000 baht för en väg per person. Det är bra bussar men resan avgår på kvällen och man är framme på morgonen. Så man sparar å ena sidan en hotellnatt men man får sova på bussen istället.
Det finns massvis med boenden på Tao. Det billigaste jag testat med pool som är okej är Asia Resort. Där finns reception, bar, restaurang och gångavstånd till det mesta.
Lycka till Kerstin
Av Sierra
12 aug. 2015 10:24
Citerat från Backpackerabbe:
Hej, det är ju som de skriver här innan att det bekvämaste sättet är att flyga, men jag hittar ingen info om att flyg , minibuss och färja skulle kosta endast 1000 baht. Det låter billigt.
Om du klickar på AirAsia´s länk i mitt inlägg ovan så kostar Bangkok - Samui från 990 THB (totalpris med handbagage flyg, minibuss och färja) i januari beroende på vilken dag du vill åka...och visst är det billigt.
Av Kerstin
12 aug. 2015 20:55
Tack alla för era bra ideer, jag kollade lite på ditt förslag Sierra, och det verkade jätte bra. Tack för det. Jag kommer nog att boka det åt ena hållet och försöka ta tåget åt andra hållet. Jag gillar att åka tåg :-) .

Kollade på Asia Resort, det verkade helt okej till ett bra pris.

// Kerstin