Tåg mellan Mongoliet o Peking

15 mars 2012 06:24
Visningar: 1057
Hej.
Tanker aka tag mellan UlanBator o Peking. Nagon som vet hur/om jag kan fixa den biljetten hemifran?
/B
Av Asasven
15 mars 2012 09:13
Har åkt mycket tåg i Kina. Helt underbart.

Mitt svar är enligt följande: Ullan Bator är en station på den förgrening av Transsibiriska järnvägen som går mellan Ulan-Ude och Peking.

Järnvägen består idag av tre olika sträckningar: Transsibiriska, Transmongoliska och Transmanchuriska. Alla tre sträckningar följer samma rutt de fyra första dagarna från Moskva till Ulan-Ude. Därefter fortsätter den Transsibiriska rutten vidare österut genom Sibirien till Vladivostok, medan den Transmongoliska viker av söderut genom Mongoliet och Gobiöknen till Beijing i Kina. Den transmanchuriska fortsätter österut till Chita, där den viker av och går vidare sydöst genom Manchuriet till Beijing.

Det finns många andra ressajter som kan beskriva det bättre än vad jag gör.
Se också "liknande diskussioner" här till höger på sidan

Lycka till.

Med vänliga hälsningar
Åsa
20 mars 2012 20:25
Stort tack for svar.
Jag ska forsoka aka tag sa mycket jag bara kan.
Du som har sa mycket erfarenhet av tagresandet. Vet du om o hur jag kan fixa tagbiljett fran UlanBator till Peking har hemifran? Har du kanske nagon sida att tipsa om?
Tack igen
/Johan
Av Asasven
21 mars 2012 07:52
Citerat från trea:
Resebyrå BAS International kan fixa biljetter
http://www.basinternational.se
Så bra! Nu hann jag inte. :O)

Det finns många resebyrå som säljer biljetter. Ex. STA Travel, mm.

Men du ......

Välj seriösa leverantörer för din resa. "En blind höna kan också hitta ett frö" så undersök flera referenser om företag som säljer resan. Köbildning till ARN visar på stridslystenhet. Den typ av företag bör man som resenär undvika. Det är dyrt och en katastrof med en misslyckad leverantör, som lämnar fel "uppgifter", etc.

Det är vi som resenärer som får betala både med pengar och misslyckade genomförda upplevelser.

Trevlig resa.
2 apr. 2012 21:15
Stort tack till Asasven o Trea for svar aven om jag kan skonja ett uns av besvikelse hos Asasven som inte kom med tipset forst. Men du ger ju en mangd andra tips sa jag hoppas min tacksamhet for svaret lyser igenom sa besvikelsen inte blir alltfor svar att hantera, he he he.
Jag flyger med AirChina o om det ar det mest seriosa alternativet eller inte, tja, det vet jag inte Antagligen inte men att flyga till Mongoliet o hem fran HongKong tva o en halv manader senare for 9000:- kanns ok.
Vad som hander pa vagen, oseriost eller inte, ja, det loser jag da.......
Tack igen!
/B
Av Elilu
3 apr. 2012 07:50
Hej,

Kolla med iventustravel.se ocksa om du vill boka resan innan. Jag akte Transmongolian for 4 ar sen hela vagen mellan Moskva och Beijing med en dryg veckas stopp boende hos nomaderna utanfor Ulaan Bator. Inventustravel gav oss kanon pris och slangde in gratis guidade turer i Beijing for oss ocksa eftersom vi andvande dom till att fixa visum i Ryssland for oss, och innan ni sager att vi betalade dom genom att lagga extra pengar pa visum sa gjorde vi inte det. Vi betalade samma summa till dom som ambassaden sa att det skulle kosta oss om vi gatt dit och fixat dom, skillnaden va att vi fick extra manader pa Kina visumet och behovde inte aka till Stockholm.

Ar det sa att du inte ar sa noga med vilken dag du aker vidare fran Ulaan Bator och inte bryr dig om ifall du har 1a, 2a eller 3e klass sa ar det otroligt mycket billigare att boka biljetten pa plats. Jag tyckte resan va fantastisk och skulle mer an garna gora om den. Dom vi pratade med innan vi hoppade pa taget rekommenderade oss att ta med egen mat for dom fyller inte upp restaurang vagnen nan gang, posetivt ar att dom byter vagn vid varje grans. Den ryska vagnen vad skrap, den Mongoliska ar fantastisk vacker och vard att ga och titta pa men maten va inte att imponera med, men det kan vara efter att ha fatt otrolig mat av familjen vi bodde hos.

Det var daremot 4 ar sen jag gjorde den resan sa mycket kan ha andrats sen dess...

Elin
14 maj 2012 22:06
Stort tack for svar. Forlat att jag inte svarat tidigare.
Funderade pa att boka taget fran UlanBaator till Peking innan men efter din rekomendation, att gora det pa plats, gor mig tveksam, med tanke pa priset.
1a, 2a eller 3e klass spelar ingen storre roll for mig.
Det enda problemet, som jag ser det, ar Visumansokan till Kina. Deras ansokningskrav ar ju nagot striktare sa just nu star jag egentligen bara med en biljett till Mongoliet o hemresa fran HongKong.
Behover ju en hotellnatt i Kina (for ansokans skull) men fragan ar om jag kan resa till Peking utan inresebiljett?
Tack igen/B
Av Elilu
17 maj 2012 09:12
Jag vet att reglerna blev hardare efter OS nar det galler visum till Kina, vi hade problem med Ryssland sa fick rekommenderat att fixa det genom en resebyra. Dom ordnade alla visum for oss for samma kostnad som ambassaderna ville ha betalt. Har en hel del kompisar som akt till Kina utan att ha hotel bokat och dom har inte haft nagra problem, hade vanner sa sent som i hostas som ansokte om visum utan att ha nagot bokat och dom fick det utan problem, men som sagt det finns resebyraer som kan hjalpa dig fixa det om du behover. Det ar ganska vanligt att inte ha en ut rese biljett, eller hotel bokat, men ditt flyg fran Hong Kong visar att du har planer att lamna landet sa borde inte vara nagra problem. Det finns mangder av vandrarhem i Peking sa om du inte vill chansa kan du ju alltid boka in dig en natt pa ett av dom, dom kostar allt fran 10 kr per sang till kanske sa dyrt som 100 men vandrarhem i Kina har valdigt bra kvalite manga ar betydligt battre an hotel och personalen pratar oftast bra engelska och hjalper garna till med allt dom kan. Vi hade dom ofta till att skriva lappar pa kinesiska sa vi kunde visa vad for biljetter vi ville ha pa bussar och tag eller vad vi ville se sa om vi gick vilse kunde nan visa oss ratt. Later drastiskt kanske men Kina har inte sa himla manga engelsk talande overallt inte ens i Peking sa pa manga stallen hjalpte det oss otroligt mycket, sarskilt i mindre byar och stader.
30 maj 2012 20:39
Ar mycket tacksam for svar o all information o tips. Att jag sen ar sa forbaskat dalig pa att svara ar ingen idé att forsoka bortforklara.
Ja, inte nog med Visumreglerna skarptes till efter OS. I ar har dom blivit annu varre. Vill dom inte ha turister eller?
Hur tusan ska jag kunna satta ihop en RESPLAN pa en tvamanadersperiod? Satt fotbojja pa mig om ni inte litar pa mig...!
Jaja, en pahittad resplan ska jag val kunna sno ihop, antar jag.
Jag ringde faktiskt ambasaden o undrade just det men dom sa att -satt ihop nagra platser o datum sa ska det funka.
Ar det inte sa att istort sett alla biljetter o bokningar egentligen ar billigare att gora sjalv o pa plats?
Jag funderar pa en tripp till Taiwan ocksa o har fatt tipset att vanta med det biljettkopet tills jag ar i Kina.

Lappar med namn o platser pa Kinesiska o aven vart man bor har jag nog funderat pa att vara noga med for vilse kommer jag bli. Det hor ju till.

Tack igen for svar
/Johan
14 juni 2012 18:27
Ok, da har vi tagit ett steg till i planeringen.
Bade BAS o STA hade bra erbjudanden men allra bast forslag kom fran .iventustravel.se.
Tagresan fran UB-Peking, tva natter i dar o visumhandlingarna i ett paket till Valdigt bra pris.
(Sover dom aldrig pa iventustravel?? Mailade 20.00 en lordagkvall o fick svar efter 5 minuter....!!!

Nasta fraga. Vad ska man ha med sig i pengavag??
Det finns ju uttagsautomater i varje gatuhorn nufortiden men ar det vettigt att ha nagon speciell valuta med sig redan hemifran.
Nu ska jag ju vara borta i ett par manader sa kortet far val ga varmt men ibland kan ju lite av landets valuta vara bra att ha med sig?
Finns det nagon annan valuta som ar stark i Mongoliet/Kina/Taiwan?
I Asien ar det alltid bra med nagra dollar pa fickan men hur ar det har?

Delge mig garna era funderingar
Mvh/Johan

En extremt trivial fraga?
Hur ser Kineserna pa snus? Vilket lagvattenmarke att torska pa Det!!