Tåg genom Kina till Vietnam?

1 juli 2019 14:12
Visningar: 352
Hej! Jag planerar en backpacking-resa till Asien (originellt va?). Har tänkt åka tåget från Moskva till Mongoliet och vidare till Kina, Peking. Därifrån vill jag till Vietnam, men är också sugen på att se lite av Kina på vägen. Hur är det med tåg den vägen, hur går det att resa över gränsen till Vietnam? Någon här som gjort en liknande resa? Tacksam för alla svar och tips ni kan ge! :)
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Hesslip
4 juli 2019 15:01
Spännande! Att resa med tåg i Kina är väldigt enkelt och bekvämt och kommer absolut inte vara något problem för dig, så länge du har gott om tid då det blir en hel del långa resor :). Jag kan däremot inte svara hur det är att resa in till Vietnam med tåg men ser inte att det ska vara något problem, bara du har ordnat ditt visum i förväg :).

//
5 aug. 2019 20:53
Hej jag planerar exakt samma resa som dig och ska åka transsibiriska till Peking och sedan vidare ner mot Vietnam.
När tänker du att du ska åka?
5 aug. 2019 23:20
Citerat från Majaelina:
Hej jag planerar exakt samma resa som dig och ska åka transsibiriska till Peking och sedan vidare ner mot Vietnam.
När tänker du att du ska åka?
Hej! Jag siktar mot februari-mars 2020 :)
19 aug. 2019 20:12
Jag har tagit tåget från Mongoliet till Peking och sen tågluffat ner till Hongkong - bekvämt o enkelt (kanske beror på vilken klass du reser i...)​ :)​ Kan tyvärr inte svara på hur det är att ta tåget in till Vietnam. Vissa (många?) tågsträckor i Kina kan bli fullbokade snabbt så mitt tips är att kolla läget på https://www.travelchinaguide.com/china-trains/ där ni kan se hur många biljetter det finns kvar för resp avgång, klass etc. Tror det kostar 30-50 kr extra per biljett om man köper biljetter på deras hemsida/app, du får ngt bokningsnummer skickat till dig med instruktioner på hur du ska gå tillväga när du ska hämta ut biljetterna i Kina, jättesmidigt o enkelt :)
1 sep. 2019 08:25
Hej!

Täkte höra med dig om du bokar allt separat, dvs tågbiljetter och boende eller åker du med ett resebolag? Jag tänker också göra den transmongoliska järnvägen men inte vid samma tidpunkt. Jag har inte kommit fram till hur jag ska göra bara så tänkte kolla runt hur andra göra.
Ha de kalas bra