Tåg från Sevilla till Lissabon

21 juni 2011 21:35
Visningar: 2056
Hej,
Är det någon som kan tipsa om bra länkar att hitta tåg/tidtabeller/priser för tågresa från Sevilla till Lissabon? På engelska el svenska, kan ej spanska.
Eller om det går att åka från Algeciras (alt Cadiz) till Sevilla.
Tyvärr hittar jag inget vettigt alls när jag söker.

Tack på förhand
Hälsningar
Betty
6 juli 2011 11:03
Hej Betty!
Jag kollade lite med en vän som rest sträckan Sevilla Lissabon. Han skriver så här:

"Jag tog bussen. Den går från Centralstationen. Två gånger per dag. Antingen arla morgon, eller vid midnatt. Lättast att gå dit och köpa en biljett dagen innan än försöka få det fungera på deras webbsida. Där finns folk som pratar engelska, men man får leta lite.
Bussen tar tre timar till Faro. Där är det en timmes paus. Sen tre timmar till. Man kan kanske passa på och stanna till Faro och besöka staden och Algarve.
Tåg är knappt och tänka på.
Då får man ta snabbtåg till Madrid. Och sedan mjölktåget till Lissabon."

Hoppas det hjälper lite i all fall:-).

/Sofia
10 juli 2011 21:41
Hej Sofia,

Tack så mycket för ditt svar/din hjälp :)

Jaa...det är precis samma som jag oxå hittat. Tåg var inte att tänka på, utan det får bli buss hela vägen, Algeciras-->Sevilla-->Faro-->Lissabon. tar nog totalt minst 11timmar verkar det som...

Hälsningar
Betty
Av Lasse42
11 juli 2011 11:32
Vi åkte buss från Sevilla till Faro i vintras. Om jag minns rätt tog det fyra timmar, tre efter omställning av klockan!. Det fanns två eller tre avgångar per dag och kostade om jag minns rätt 27 Euro(kan ha varit för två). Avgångstiderna var ca 7,30 och 15,30, så vi fick gå upp tidigt för att komma fram i dagsljus. Bussen stannade på några platser bl.a. i Huelva, dessutom var det rejäl gränskonroll mellan länderna vilket var oväntat.En resenär blev också kvarhållen och hon fick inte komma in i Portugal.
Anledningen till att det är så få tågförbindelser mellan länderna är att Portugal har bredare spårvidd har jag fått mig förklarat. Tåg från Faro till Lissabon borde väl ändå vara möjligt? Vi åkte från Porto till Lissabon för ett par år sen, snabbt och relativt billigt. Samma källa sa att den bredare spårvidden gör att tågen kan åka fortare och mjukare. Från Cadiz till Jerez har vi också åkt tåg och det fotsatte till Sevilla.
Busstationen i Sevilla ligger intill älven med det långa namnet och i Faro centralt.
11 juli 2011 13:42
Hej Lasse,

Tack så mycket för ditt svar.

Ja, det har med spårvidden att göra...har jag oxå fått reda på. För en gång i tiden, tågluffade jag mellan dessa länder och städer, därför tog jag nu lite för givet att det lätt skulle kunna gå att hitta en tågförbindelse.

Problemet för oss är att vår resa måste starta i Algeciras på morronen (skulle förstås skrivit det i rubriken ist för Sevilla :)
Och då har vi inte så många möjligheter med buss heller. Det finns 2 avgångar verkar det som, den ena startar kl 10.45 i Algeciras och går upp mot Sevilla, sedan mot gränsen och Faro. Från Faro går det tåg till Lissabon, men har inte fått dessa tågtider att matcha mot när vår buss kommer in på em. Så de får nog bli buss hela vägen upp till Lissabon, då är man framme kl 21.15.

Ja, tiderna stämmer nog rätt bra med de jag sett från Sevilla. Kl 7.30 går ej, så det blir den 15.30 vi får ta.
Och jag har heller inte hittat nåt snabbare/bättre sätt att ta sej till Faro, än att åka över Sevilla från Algeciras.

Mvh
Betty