Ta sig till krugerparken

29 juli 2011 23:41
Visningar: 4046
Hur tar man sig billigast och bäst till Krugerparken från Johannesburg? Har tänkt resa från köpenhamn den 20/12 och först vara några nätter i Dubai, eftersom det är ett ställe jag tycker skulle vara spännande att se och det blev ett billigare alternativ. Sedan flyger vi vidare till Johannesburg där vi bara har tänkt sova en natt innan vi ger oss ut till en Lodge. Jag är för feg att köra själv, men vill gärna hitta ett billigt alternativ.
Jag undrar också om det är lagom att bo två nätter på en lodge, eller om man bör stanna tre. Efter Krugerpark har vi tänkt oss ner till Kapstaden för att stanna där i sju nätter och göra dagsutflykter.
Eftersom jag inte är någon van resenär, vill jag gärna ha kommentarer på min plan och tips inför resan.
20 aug. 2011 14:45
Det finns inrikesflyg till Krugerparken (eller strax utanför) te x Hoedsprut och Nelspruit. Det brukar också gå "taxtbussar" från Johannesburg till Hoedsprut eller Nelspruit. Härifrån kan man ofta betala för biltransfer till den Lodge du kommer besöka. När du väljer Lodge, se då vilken flygplats som ligger närmast och se vad/om de erbjuder transfer. 3 nätter på Lodge är nog minimum om du vill hinna med både heldagssafari, morgon och kvällssafari.
7 nätter i Kapstaden ger er tid att uppleve det bästa, de bästa stränderna, kaphalvön, hajdyk, vingårdar mm. Jag har inte bott med dem ännu, men ska = www.capeadventures.se
Varför inte bo ute på kaphalvön 2 nätter. Boulders beach lodge ligger direkt på Pingvinstranden!

MBH
Resepiraterna
Susanne Ekqvist