Ta sig till Koh Lipe när man landar 10.00 i Krabi?

Av Soof
4 nov. 2018 14:03
Visningar: 362
Hej! Vi landar i Krabi kl 10.00 med direktflyg, och vill ta oss fortast möjligt till Koh Lipe direkt. Har spenderat otaliga timmar på att försöka klura ut bästa och snabbaste sättet, men vågar inte förlita mig på gamla diskussioner här, eftersom saker kan ändras med åren så vill jag helst ha senaste infon :) Är det möjligt att ta sig fram samma dag och isåfall hur? Behöver man boka biljett hemifrån? Landar 30/12.

Eftersom vi bara har 2 veckor på oss så vill vi lägga så lite tid som möjligt på att ”flänga runt” och ha nätter på flera olika ställen i väntan på någon båt nästa dag och då få halva dagar på olika ställen. Dock förstår jag att detta blir nödvändigt inför hemresan, är det bäst att bo i Krabi då sista natten eftersom flyget går därifrån 11.50?

Har sedan jag läste om Koh Lipe första gången för något år sedan längtat dit så det ska bli härligt att uppleva. Efter massa läsande från resenärer som älskat stället tog vi 12 nätter där, och det kändes bra eftersom vi som sagt vill flänga runt så lite som möjligt. Nu när jag läser några kommentarer här om att det är för turistigt, överexploaterat och inte så lugnt längre så börjar jag dock bli lite orolig. Skulle vi bokat några av nätterna på någon annan ö, t.ex Koh Kradan, Koh Ngai, Koh Bulon? Förlorar hellre lite pengar på hotell som inte går att få tillbaka och bokar och får en bra upplevelse på ännu en ö, än att bli missnöjd.. Eller istället sikta på att göra någon dagstur från Lipe?

Första gången i Thailand sedan 2004 så skulle bli så väldigt tacksam för svar då jag trots alla timmars läsande inte har så bra koll :)
Av Sierra
4 nov. 2018 15:52
Enda möjligheten är att ta en taxi till Pak Bara Pier och sista speedboat därifrån till Lipe. Gillar man beach och bad är inte 12 dagar för mycket.

Taxi tar ca 3 tim 15 min från Krabi Airport och sista speedboat avgår 15:30 med ankomst Lipe ca 16:45.

Ja det är viktigt att boka då det är riktig peak season.
https://thaibeachtravellers.com
Av Soof
10 nov. 2018 13:37
Tack snälla för ditt svar, Sierra!

Vi flyger direkt med Tui, är det stor chans att hinna med taxi till Pak barra pier (11.15 står det som pick-up), och hinna med sista båten 15.30? Vågar man chansa och boka både taxi och båt till samma dag med thaibeachtravellers, eller är chansen så liten att hinna med att det är bättre att ta sig till piren, bo i närheten en natt och sen första båten på morgonen efter? Vill verkligen komma fram så fort som möjligt och inte lägga onödiga nätter längs vägen när vi bara har en 2 veckors resa.

Sedan snurrar det verkligen runt i mitt huvud dag och natt kring valet mellan att stanna på Lipe hela tiden eller att ta med ännu en ö på hemvägen på väg till Krabis flygplats. Vill verkligen inte känna någon stress av att fara runt mycket, men vill heller inte bli besviken över att man tror att Lipe ska vara så fantastiskt men så är där kanske för mycket folk och båtar och liv... vad är då bäst? Att stanna alla nätter på Koh Lipe eller ta t.ex 9 nätter på Lipe och 3 på Koh Bulon eller Kradan, och isåfall vilken av dem? Det är sol och bad som gäller så finast möjliga vatten vill jag ha :) Och en följdfråga till det; flyget hem från Krabi går 11.50, kan man bo på någon av Bulon eller Kradan fram till samma morgon som flyget går, och ta sig direkt till flygplatsen? Återigen för att jag vill slippa lägga onödiga dagar på andra ställen :) Har nog läst igenom hela forumet här haha, men svårt att bestämma vad som är bäst när man inte varit där förut.

Väldigt tacksam för svar!
Av Sierra
10 nov. 2018 22:38 (redigerad)
För att vara lugn och slippa stressa (ev sent flyg, immigration på flygplatsen och uthämtning av bagage) kan det vara skönt att ta en taxi till Pak Bara, stanna över natt, och ta första speedboat nästa morgon.

Bulon är motsatsen till Lipe. Där, 1 tim norr Lipe, vilar lugnet och bad. Det kan ju vara en skön avkoppling innan ni tar er vidare mot Krabi flygplats.

Ni hinner inte till flyget 11:50 oavsett vilken av Bulon eller Kradan ni stannar på. I så fall måste ni lägga sista natten på Lanta. Från Lanta är det ca 1,5 tim med taxi till flygplatsen. Lanta ligger 3 tim med speedboat norr Lipe.
Av Soof
11 nov. 2018 22:23
Så himla tacksam för din hjälp Sierra!

Ja det kanske är säkrast att ta en natt vid Pak Barra isåfall, även om det såklart vore väldigt skönt att komma på plats så fort som möjligt.

Har tittat på Bulon vs Kradan och verkar vara lika fina ställen båda två. Om man t.ex skulle ta Kradan 2-3 nätter och vill slippa lägga en natt på Lanta och även slippa ha en dag i Krabi och istället maxa tiden på Kradan, kan man då ta sig med båt och taxi till Krabi lite senare på eftermiddagen så att man kommer fram till Krabi på kvällen och bara sover där innan man åker till flygplatsen? Läste det någonstans men ville kolla här med någon som vet! Eller verkar det helt från vettet? Är det istället bättre att ta sig till Lanta, ha en natt där och åka därifrån till Krabi flygplats på morgonen? Kan man isåfall vara säker på att hinna det om flyget går 11.50? Står att man måste ta två färjor men hittar inga tider för dessa.
Av Sierra
12 nov. 2018 12:07
Det går reguljär speedboat från Kradan till Lanta10:45 och 13:30 med ankomst Lanta 11:45 resp 14:30. Vill du åka senare får du försöka fixa egen transport.

Om ni stannar på Lanta sista natten hinner ni lätt till flyget 11:50. Senaste checkin är 11:05.

Det tar lite drygt 1,5 tim till Krabi Airport och numera är det endast en färja då det byggts en bro där den första färjan trafikerade. Färjan börjar gå 06:00. Om ni lämnar Lanta med taxi 8:00 har ni gott om tid.
Av Soof
12 nov. 2018 23:06
Okej, tack för infon!
Det vi hittat som alternativ transport för att maxa tiden på Kradan och minska ”dötid” är genom amazinglanta.com där det är egen longtail och taxi direkt till Krabi, dock kostar det 5700 Thb...

Verkar ju lugnt med transport från Lanta till Krabi flygplats annars som du beskriver det!

Så synd bara att båtarna från öarna går så tidigt på dagarna bara och inga senare. Kan tänka mig att om man t.ex är framme på en ny ö kl 14.00 så är man inte på sitt nya hotell, incheckad och klar och framme på nya stranden 14.10 direkt.. och då går nästan hela dagen till att resa och fixa. Och det är sån tid jag vill minska så mycket som möjligt, därav allt detta velande haha.

Så därför velar vi fram och tillbaka om det här med att stanna på Lipe alla 12 nätter vs 9-10 nätter på Lipe och 2-3 nätter på Kradan (eller Bulon men verkar finnas fler boende på Kradan), vilket som är bäst egentligen, är det värt att förflytta sig eller skönare att vara kvar hela tiden på Lipe?? Hur hade ni gjort? Och hur exploaterat är där, svårt att få plats på stranden, trångt i vattnet, väntetid till restauranger på kvällarna osv eller mer att där rör sig en del folk? Och hur gör man på stränderna? Har ju läst att de tagit bort solstolarna, ligger man i sanden på sin handduk och utan parasoll eller köper folk egna parasoll? Finns det delar av stränderna som tillhör vissa hotell eller får man lägga sig/bada var man vill?