Ta sig mellan Saigon (Hoh chi min) och Phu quch?

22 nov. 2009 13:42
Visningar: 8624
Vi ska till Vietnam i feb 2010 och tänkte börja med några dagar i (fd) Saigon och därefter ta oss till ön Phu Quch. Hur tar man sig däremellan smidigast? Tacksam för tips! Hur är deras inrikesflyg? Vill inte flyga med något "risigt" flygbolag. Hur är det med buss/tåg/båt däremellan? Jätteglad för övriga tips gällande utflykter, boende och sevärdheter!! Hur är Nah Trangh? Värt ett besök också? Vi har cirka 2 veckor på oss, jag och min sambo.
Av S
25 nov. 2009 13:57
Vi har tänkt göra samma resa själva i slutet av januari som en del i vår RTW resa. Vi vill även inkludera någon/några dagar i Mekongdeltat och funderar på att resa till deltat först och sedan fortsätta till Rach Gia där man kan ta en färja till Puh Quoc som har 2,5 timme.
Alternativet är att flyga med Vietnam Airlines. Det är utan tvekan det enklaste sättet och tar bara 1 timme. Kostar cirka 300:- enkel resa. Så om ni vill skippa deltat och ta er snabbt och enkelt så är flyg det bästa. Vad jag hört av andra är det bra flyg även om de inte är så stora. Går 4 avgångar per dag tror jag.

Om du vill läsa mer och andra synpunkter på detta så finns det i en tråd på flyertalk.com som jag startade för någon vecka sen. Har fått en hel del bra svar.
http://www.flyertalk.com/forum/asia/1015649-advice-travelling-ho-chi-min-bangkok-during-3-4-weeks.html

Hoppas det kan vara till hjälp. Skriv gärna här igen när ni bestämt er för nu ska göra.

/S
13 jan. 2010 02:32
Som S sagt och det beror på din korta tid så tycker jag att ni åker med flyg till Phu Quoc ö. det är det bästa valet. Själv har jag provat att åka med bussar, båtar, flyg men tycker att ni passar med flyg på den här resan. Phu Quoc är väldigt fint, lugnare än Nhatrang men det är klart att man känner sig sakna något på kvällarna i Phu Quoc.

Nhatrang har gott att erbjuda er en spänande resa: sköna playor, vattensport, god mat, och det är enklare att ta sig fram och baks. Med flyg tar det ca 45 minuter med Vietnam airline ( 4 gånger per dag), eller med tåget ca 10 timmar eller bussar 8 timmar. Nu för tiden åker många turist med bussar ( sleeping bed: avgång ifrån Saigon vid 20- 21 tiden och ankomst vid 6- 7 på morgonen nästa dag). Priset: ca 10-12 usd one way. Bussen Tra Lan Vien eller Phuong Nam som ligger i Pham Ngu Lao St Dist 1, HCMC är de bra att åka med...

Note: Feb ( melan 8- 13 Feb) är nästan fullbokad och ont i plats för alla transport för att många viet åker hem under de sista veckor i året ifrån Saigon till adra håll i landet. Så ni måste vara beredda förväg allt om ni vill ta er till Nhatrang, eller Phan Thiet, eller Phu Quoc ifrån Saigon.
15 jan. 2010 17:47
Flyg är nog det enklaste, snabbaste och mest bekväma sättet. Ca 685 kr ToR med Vietnam Airlines.

Personligen tycker jag inte att Nha Trang är värt ett besök. Skulle rekommendera Mui Ne/Phan Thiet eller Hoi An istället då!

Mui Ne är kanske inte så kul att åka till efter att ni har varit på Phu Qouc då ni kanske vill göra något annat än sola och bada men det var iaf mysigt där. Jag skulle välja Mui Ne över Nha Trang alla dagar, men det är bara jag, det kan bero på att vi hade hört extremt mycket dåliga saker från andra resenärer innan och att vi kom dit efter en tyfon!

Hoi An var också helt underbart! Otroligt vackert där och man kan sy upp otroligt fina saker som vi gjorde. Det är dock en bit från Saigon till Hoi An och det är nog inte värt att åka dit med buss om ni bara har 2 veckor på er men man kan flyga från Saigon till Da Nang men Vietnam Airlines och ta en taxi därifrån till Hoi An.