Ta sig från Sydney till Cairns

9 mars 2014 00:30
Visningar: 1534
Hej! Vi är två tjejer som ska ta oss från Sydney till Cairns om några dagar och undrar lite vad som är bäst att åka med? Vi vill stanna till i bl.a. Brisbane. Är det greyhound som gäller eller finns det något bättre?
9 mars 2014 18:34
Föreslår tåg

Åk på eftermiddagen 16.20 från Sydney och var i Brisbane på morgonen 06.30. Mellan Brisbane och Cairns är det ca 1700 km en lång sträcka att sitta på en bus.

Peo
Av Babbo
9 mars 2014 20:58
Det beror ju på hur lång tid ni har på er? Och vad ni vill se och vad det får kosta?
Om ni inte vill se hela kuststräckan så kan ni flyga till eller från Brisbane och ta tåget den sträcka ni inte flyger.
Personligen tycker jag att det är roligare att åka tåg än buss. Och att det är bättre att välja ut en kortare sträcka att upptäcka än att välja flera hundra mil på några veckor.

Tågpass finns inom delstaterna. NSW har ett och Queensland ett:
http://www.nswtrainlink.info/deals/travel_passes/Discovery
http://www.queenslandrail.com.au/TradeToolbox/Products/Pages/Passes.aspx

Flyga kan ni göra med:
http://www.jetstar.com/au/en/home
http://www.virginaustralia.com/au/en/
19 mars 2014 12:57
Det beror på om ni ska ta lång tid på er och stanna till på vägen eller bara vill ta er från a till b-. Vill ni baraha transport så rekommenderar jag helt klart flyg, för det är långa sträckor!

Annars är det otroligt kul att resa längs med östkusten. jag gjorde det under 5-6 veckor och det var absolut inte för mycket.
Jag tycker OZ Experience var kul! Greyhound funkar absolut också.

Finns det någon särskild anledning till att ni vill stanna i just Brisbane? I min mening ett av de tristare stoppen och inget extra med staden...missa inte de mindre ställen ni kommer åka förbi! Ex Byron beach, surfers paradise, Noosa och Fraiser Island.