Ta med sig medicin till USA. (Lephton,loratadin stada 10mg,omeprazol pensa 20mg, betapred)

20 juni 2013 01:24
Visningar: 10432
Hej jag undrar om någon försökt ta med dessa mediciner Lephton,loratadin stada 10mg,omeprazol pensa 20mg, betapred till USA? Borde jag ringa ambassaden för att få nåt intyg?
20 juni 2013 06:50
Citerat från Jespergrund:
Hej jag undrar om någon försökt ta med dessa mediciner Lephton,loratadin stada 10mg,omeprazol pensa 20mg, betapred till USA? Borde jag ringa ambassaden för att få nåt intyg?
Ambasaden ger dig inga intyg, gå till din läkare!

Omeprazol är receptfritt och inga problem. sen antar jag att Du menar Lepheton? Dee innehåller Morphin mm. så den skulle jag inte ta med utan att prata med läkare och inte utan att ha fått ett intyg. Är det mot hosta så strunta annars i den och köp hostmedicin i USA.
20 juni 2013 09:33
Jag jobbar som receptarie på apotek i Sverige. De enda intyg som finns gäller vid resor från Sverige till Europa med narkotikaklassade läkemedel. I andra länder känner man inte till dessa intyg så då har de ingen funktion. Vid resor till andra länder rekomenderas man bara att bära etiketterade förpackningar, så se till att etiketterna sitter kvar. Sedan är inte dessa mediciner farliga att bära med sig. Lepheton innehåller etylmorfin som är narkotikaklassat ämne men i denna form krävs inget extra intyg. Om du känner att du måste ta med lepheton kan du ta med en receptkopia som ett extra bevis om det känns tryggare för dig. Sen ska man bara ta med sig så mycket läkemedel av det narkotikaklassade läkemedlet så det räcker för resan. Finns säkert minst lika bra hostmediciner på plats när du väl är framme också.
20 juni 2013 10:26
Jag har tagit med mig Omeprazol flera gånger till USA och även medicin med morfin i utan intyg.
20 juni 2013 10:52
Från http://sweden.usembassy.gov/consulate/acs4.html

"Narcotics and certain other drugs with a high potential for abuse - Rohypnol, GHB and Fen-Phen, to name a few - may not be brought into the United States, and there are severe penalties for trying to do so. If you need medicines that contain potentially addictive drugs or narcotics (e.g., some cough medicines, tranquilizers, sleeping pills, antidepressants or stimulants), do the following:

Declare all drugs, medicinals, and similar products to the appropriate U.S. customs official at the U.S. border;
Carry such substances in their original containers;
Carry only the quantity of such substances that a person with that condition (e.g., chronic pain) would normally carry for his/her personal use; and
Carry a prescription or written statement from your physician that the substances are being used under a doctor's supervision and that they are necessary for your physical well being while traveling."

Man kan ju ta med sig vad som helst när man reser oavsett hur olagligt det är, problem blir det först om de upptäcker det så att någon tagit med sig saker utan problem är inte värt någonting i dessa sammanhang.
Av Daytona
22 juni 2013 20:57
Hej, vi har alltid med lepheton till sonen som har astma, och jag har alltid med Tramadol ( morfin preparat för mitt diskbråck) så länge det står ditt namn på etiketten så tror jag inte att det är någon fara. Mina piller har dom inte ens kommenterat, dock så har dom tagit prov på lephetonet en gång ( för att kolla så att det inte var explosivt ) Men thats it. Betapred har vi också alltid med samt adrenalinspruta för nötallergisk son, men dom har aldrig brytt sig om att kolla dom ens, Är du osäker så ta med receptkopior , men jag tvivlar på att det är någon fara. Däremot så undvik att köpa hostmedicin till barn hör i USA, vi gjorde det en gå ng då sonen blev jätteförkyld, den hostmedicinen innehöll också morfin men i en annan mängd, sonen hade hallucinationer även om hostan höll sig undan. Vi läste sedan att hallucinationer var just den vanligaste biverkningen. Hostmedicinen sälja receptfritt på vilken matbutik/apotek som helst. Har du eller någon i famijen astma så finns kanonbra piller att köpa receptfritt, dom innehåller ett slemlösande ( väldigt effektivt) medel som bara finns i ett fåtal receptbelagda astmamediciner hemma.