Sydney - cairns eller andra hållet?

Av Welli
6 aug. 2012 18:42
Visningar: 1954
Hej! Jag och min kompis planerar att resa längs Australiens östkust oktober till december för att sen resa till nz. Är det bäst att börja i Sydney och åka till Cairns eller flyga till Cairns direkt från Sverige och bussa ner till Sydney?
Och vad är det man inte får missa på vägen?
Av Kajsasu
6 aug. 2012 21:00
Hej på er! Jag kom precis hem igen efter att ha gjort den resan! UNDERBART! Jag reste från Sydney och uppåt till Cairns, det är så de flesta gör och det skulle jag rekomendera. Ni får absolut inte missa Bondi Beach (såklart), Cairns - bästa staden jag besökt på hela vägen, Australia ZOO, Dykning vid barriärrevet - jag tog certifikat, bästa jag gjort!. Andra städer som verkligen är värda ett besök är Byron Bay, Noosa, Surfers paradise, Brisbane. Sedan finns det jätte fina sanddyner som man får sandsurfa på i Rainbow Beach, men det är i stort sett allt man kan göra där... Men vart man trivs handlar mycket om människorna man träffar, ni kommer träffa så mycket människor ni kommer behålla som vänner för livet, folk från hela världen. Jag funderar själv på att åka tillbaka i framtiden, kanske redan i höst. Kan inte bestämma mig.. Ni kommer få det hela fucking jäkla underbart, ville bara säga det. Lycka till! Bara att fråga på om ni funderar på något mer. / Kajsa
7 aug. 2012 09:56
Skulle börja i Cairns med tanke på den tidsperiod du angivit.

Cairns är varmt i Oktober men Sydney ganska ostadigt. December borde det börja bli lite mer (säkrare) somrigt i Sydney.

Finns som sagt många ställen att ebsöka på vägen ned.

Personligen gillar jag Port MacQuarie och Coff's Harbour som är mer riktiga städer och ganska backpackerfria jämfört med många andra ställen - Port Mac har t´ex ett flertal riktigt bra stränder utan att de är packade.

Airlie (No) Beach, Byron Bay (vackert men backpackigt) och Surfers (Benidorm på engelska) är överskattade och lite av backpackerghetton.

Ett tips är att unvika hostels och leta efter andra billiga boendealternativ - t ex klassiska australiska "Hotels" dvs pubar med boende - då chansen är större att du där hänger mer med Ozzies än europeer.

Whitsundays och Whitehaven Beach är ett bra stop också.
Av Asok
8 aug. 2012 16:30
Håller med, med tanke på att ni börjar resan i oktober skulle jag def. börja i Cairns.
Regnskogen norr om Cairns naturligtvis och även tåget el. linbanan till Kuranda.
Finns ju mängder med mysiga ställen längs med kusten på väg ner mot Sydney.
Av Welli
8 aug. 2012 20:45
Tack för bra svar!
Väljer nog att börja i Cairns isåfall man vill ju ha fint väder. Samtidigt som det kanske är tråkigt att åka det ovanliga hållet och inte kunna hitta fler reskompisar då. Men blir säkert inga problem :)
Låter som det finns jättemycket att göra! Vet ni om det finns ett bra bungy jump ställe längs vägen eller är det bättre att vänta med det till Nya zeeland?
8 aug. 2012 22:23
Det vimlar av turister i Australien, i synnerhet på östkusten så jag tvivlar på att det är nån större skillnad på vilket håll du reser. Men klimatmässigt är det definitivt bäst att starta med Cairns. Och det har säkert många andra turister koll på också och gör samma sak. Sydney är väldigt populärt i just december.
10 aug. 2012 11:13
Det är som Marie skriver. Vi svenskar är dessutom - enligt en studie - den mest överrespresenterade befolkningsgruppen sett till befolkningsstorlek (bland backpackers) i Australie. Så vill du träffa andra svenskar är detta säkert inte ett problem.

Själv duckade jag bakom en hylla så fort jag hörde någon med ett glatt utrop hojta "Åh, titta, de har Annas Pepparkakor här...". Men det är jag det...

:-D