Sydney - Airlie Beach

Av Katten
16 nov. 2010 11:44
Visningar: 526
Hej Alla!

Dela med er av era guldkorn! Allt från boende, sevärdheter och matställen!! Vi uppskattar dom jätte mycket!
5V ska vi tillbringa i Australien, tanken är att vi ska ta oss från Sydney till Airlie Beach.. vi har även vår då snart 1åriga son med oss.. så tanken är att ta det som det kommer... vi hinner det vi hinner..

Har någon nått bra tips ang hyrbil? vad det kan kosta?
Ska man ta med sig bilbarnstol?

Alla tips och råd välkommnas varmt!

/Katrin
16 nov. 2010 14:02
Ang. Airlie (No) Beach så är det ju ett bra ställe att utgå ifrån om man skall utforska barriärrevet och Whitsundays men det är en liten ort och något av en backpackerhåla - med allt vad det innebär.

Om det är för att vara en bas så OK, men är det för att bo så skulle jag inte rekommendera att stanna för länge. Med tanke på att ni har ett litet barn bör ni tänka på att det kan bli ganska högljutt med allt festande.

Ska ni ta några dagar i Whitsundays så är Daydream Island mest barninriktat, Hamilton något större med flera alternativ för både boende och ätande medan Hayman är en "One Resort Island". Väl där bör ni ta er ut till Whitehaven Beach. Otroligt vackert men en inflygning med helikopter är slående vackert.

Men, på vägen upp kan jag rekommendera att stanna i Hunter Valley, Port MacQuarie och Coff's Harbour. De förstnämnda är väl trevligast medan det inte är något fel på Coff's, det är bara snäppet mindre trevligt. Hunter är ju perfekt för lite vinprovning och för att hyra egen stuga några dagar medan PMc har många trevliga stränder och är en allmänt trevlig liten stad.

Många gillar Byron Bay men jag tycker att det är helt beroende på säsong. När backpackertåget totalinvaderar är det väl "så där" upphetsande, men desto bättre när det är lite mer off season.

Brisbane är en växande storstad med klassiska storstadsfördelar (och nackdelar) medan Surfer's Paradise är Benidorm - fast på engelska.