Sydney

Av Reska
20 dec. 2012 19:59
Visningar: 650
Hej.

Nu bär det snart i väg till Sydney 6 januari på egen hand och det ska bli skoj.
Försöker samla på mig lite information om vad jag kan göra i sydney med omnejd ifall jag inte har kommit på det själv så tips och råd välkomnas.
Tack på förhand. :-)
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Reska
20 dec. 2012 21:36
Manly beach känner jag till så tackar för infon. Ska notera det. :-)
21 dec. 2012 06:13
Om du kan, ta hellre in på klassiska hotels (pubar med boende) istf hostels så minskar du risken att hamna i backpackerfällan. Kan ha jämförbara eller snäppet dyrare rum - men du slipper en massa andra utlänningar.

Har du råd så ta några nätter på hotell. Sir Stamford at Circular Quay (uttalas 'kii' lr 'kiij' för övr) och The Observatory är gammeldags charm när den är som bäst. Park Hyatt har oslagbart läge i Sydney och Hilton ligger mitt i smeten.

Manly, som tipsades om lite kort ovan, är ett bra tips. Mindre hypat än Bondi schysst laidback. Andra mindre stränder som lätt nås är Maroubra och Coogee.

Surrey Hills glöms ofta bort men har en del riktigt bra barer o restauranger. Litet tips är Excelsior Hotel som är en liten pub med rum som kan ha schyssta konserter i bakfickan.

Fishmarket är ganska kul med bra priser på fisk och skaldjur.

Vill du testa Darling Harbour så ligger de bästa ställena på 'höger' sida från parken sett. Och de blir schysstare ju längre ut mot/på King Street Wharf du kommer - generellt.

Kings Cross är ju ett riktigt backpackerghetto med strippklubbar en masse, men finns en del pärlor i utkanten.
Av Reska
29 dec. 2012 10:58
Tackar för infon. Tar med mig den för en lyckad semester.
29 dec. 2012 12:07
Lite tillägg... Blue Mountains är (idag) en typisk day trip men rekommenderar att man stannar en natt och käkar på en bra restaurang och glider runt och kollar vyerna och de många caféerna. Lite av Australiens slow food mecka...

Bra ställen att bo i Katoomba är Lurline House om du vill uppleva ett riktigt bra B&B, Lilianfels om du vill testa lite lyx och lokala YHA om du är ute efter hostel (utsedd till Oz bästa för något år sedan) - UNDVIK Palais Royale som är det närmaste man kommer Fawlty Towers i verkligheten (fast värre - ägs av galen öststatstant).

I Leura rekommenderas coola Old Leura Dairy (då kanske deras minsta boende) som är en designupplevelse.

Annars är Trekkiing och adventure tourism bra och har flera arrangörer i området med Katoomba som bas.

Gillar du vin (Obs! Jag vet inte alls vad du gillar) har du stora Hunter Valley norr om Sydney samt mindre och mindre kommersiella Mudgee samt Orange väster om sta'n.

SYDNEY - restauranger:

Kött: Generellt har Meat & Wine Co och Kingsley's bra kött medan Hog's Breath är OK men ett lite mer familjeställe.

Fisk: Doyle's (laidback institution som finns på flera ställen), Garfish (Manly), Blue Fish och Flying Fish - men finns otaliga. Fish Markets alltid (som sagt) trevligt.

Generellt bra - men övre prisklassen: Becasse, Aria, Glass Brasserie (Hilton) och Wildfire.
Av Reska
29 dec. 2012 12:27
Snällt av dig, det är bara att fylla på mer. Fawlty towers haha.
Av Desires
29 dec. 2012 23:10
Ser att du fått massor med bra tips om Sydney - det är en underbar stad som jag gärna skulle o hoppas kunna återvända till (var där 2004 senast). Några tips nedan:

Sydney Aquarium - som ligger på den östra sidan av Darling Harbour. En häftig upplevelse på akvariet var att gå igenom glastunnlarna och titta på hajarna som simmar ovanför. Och som många andra sagt hittar du mängder med trevliga restauranger runt Darling Harbour.

The Rocks….- som var Sydney första bostadsområde, det var hit straffångarna kom 1788. Men området har renoverats och har sedan 1970-talet utvecklats till ett väldigt charmigt turistområde med kullerstensgator, vackra byggnader, affärer och ett livligt nattliv fyllt med pubar och restauranger.

Manly - är självskrivet, mysigaste orten med fina stränder och strövområden, trevlig shopping. Du tar dig hit med färja som går från Cirkular Quay.

Sydney Fish Market - du kan här köpa "sjömat" som de steker på plats som du vill ha det, eller ät på någon av restaurangerna. Som på många ställen i Australien är BYO helt OK här, du kan alltså medta eget "dricka" till maten - öl eller vin alltså.

Hyde Park Barracks Museum....- Du får en insyn över de första invandrarnas (straffångarnas) dagliga liv, rum, utrymmen, och saker som bevarats efter dem.

Vill du se foton o få mer tips om Sydney kan du titta in här http://www.desires.se/#post64

Av Reska
30 dec. 2012 22:02
Tackar ska ha detta i åtanke. Nu har jag en hel del att tänka på :-)
Av Awaa
3 jan. 2013 23:41
Hej, är det någon som är i Sydney?? :) Jag kommer dit den 23:e januari.. skulle vara kul att träffa folk där!! Maila mig: (Logga in för att se e-postadress)
Av Johndeh
10 mars 2013 10:10
Hej,

Min fru och jag äger ett fint hus i Kiama, söder om Sydney. Staden är fin, det finns mycket att se. Vårt hus ligger med utsikt över havet, fyren och bergen, och håller mycket hög standard.

Ni som önskar att få bo bra en natt på era resor är välkomna att höra av er.

Vi är flexibla med ersättningsnivån ($35 och uppåt, hör med oss). Vi hyr ut rum/huset till schysta backpackers, semestrande familjer, och alla som är snälla och glada! Jag är australiensare, min fru svenska, vi bor själva i huset. Vi bor delar av året i Sverige också.

Vi kan hjälpa de som bor hos oss med tvätt, internet, mat, skjuts osv. Du får duscha länge om ni önskar! Om ni behöver hjälp, är det bara att fråga! Ta bara med ett gott och nyfiket humör! Du betalar dagen efter att du bott här, antingen cash eller kreditkort.

Mobil till mig, John, i Australien: 043-204 29 72, epost: (Logga in för att se e-postadress)

Välkomna!