Sydamerika vintern 2013/2014

22 juni 2013 21:31
Visningar: 851
Hej alla ressugna människor där ute!
Har precis hittat till detta fantastiska forum och nu är det dags att skriva min så kallade "reseannons", here we go:

Mitt mål är som sagt Sydamerika under vintern 2013/2014, gärna Januari 2014. Siktet är inställt på att ta sig runt på ett billigt men kul sätt i länder som Peru, Bolivia, Argentinga, Colombia och kanske Brasilien. Jag är självklart öppen för fler förslag!

Jag vill helt enkelt supa in kulturen, lära mig språket (bo på en språkskola två veckor/ en månade lockar också), äta maten, uppleva naturen, äventyra, chilla och ha riktigt jäkla roligt. :)

Vill se Machu Picchu for sure, evt. Iguazú falls och andra häftiga och "breathtaking" platser.

Reser runt gör jag så länge pengarna räcker, vilket jag hoppas att de ska göra mellan 2-6 månader. :))

Häng med, det blir kul! :D
Av Gabjac
23 juni 2013 12:01
härlig resa du ska göra! Jag har bara varit i Argentina så kan inte utrycka mig om övriga Sydamerika men mitt tips är att börja med några dagar i Argentina se vad du vill där sen jobbar du dig uppåt genom Sydamerika! Några bekanta när jag var där nere så tog dom färjan över till Uruguay och slappade på stränderna där och treakade i djungeln! Färjan kostar nånting med 500 pesos tur och retur! så det är ett värdefullt tips om du vill se chilla där och så :)

Ha det fint /Gabbe
30 juni 2013 12:01
Tack för tipset! Det ska jag tänka på, det är kanske där man ska börja! :)))
Jag funderade faktiskt på att ta färjan över dit! Låter riktigt schysst, så får det bli. :D
Tack så mycket Gabbe, ha det bra! :D
Av Gabjac
1 juli 2013 18:22
Ingen orsak :) Gör så :)) låter härligt! :) Tror du kommer gilla buenos aires :)
3 juli 2013 19:52
Hallå!
Jag har också tänkt resa någon gång under vintern 2013/2014 och vill vara borta i 4-5 månader :) har några länder som jag verkligen vill besöka men annars är jag väldigt flexibel!

Vill få upptäcka en ny kultur och träffa lite spännande människor. Språkkurs är inget som jag själv funderat på men det känns som en bra idé!

Har du kommit något längre med din planering?
4 juli 2013 11:32
Hej heej :)

Jag är också inne på att åka till Sydamerika i början av nästa år!! Har bara inte hittat någon att resa med än. Är också sugen på dessa länder, särskilt Peru och Argentina :)

Är 20 år, bor i Stockholm
4 juli 2013 12:31
Hejsan Amanda!
Vad roligt att du också vill åka! :))) Jag har varit inställd på att åka ensam nu ett tag så jag har suttit och skrivit ner massa platser som jag själv gärna skulle vilja besöka, som tex. Igúazu falls, lake titcaca, salar de uyuni, machu picchu, copacabana med isla del sol, sen typ lite städer osv. :)))) Det är väl det planeringen är ungefär, fast jag är sjukt flexibel och öppen för flera förslag :DD Sen har jag hittat en schysst språkskola i Cusco också som lät rätt så trevlig :D

Hej Lollopop!
Härligt och kul att det finns intresse! :))) Bor också i Stockholm så vi skulle kunna träffas på en fika och snacka lite om du vill det. :))
---------------------------(någon form av provisoriskt skiljestreck)---------------------------------
Jag skulle kunna fixa ihop en facebook grupp så kan vi snacka och planera för att se om vi har liknade intressen osv. :)))) Hur låter det? Ni kan i alla fall hitta mig på Lisa Olausson och skicka ett meddelande där:) Bra humör jag blev på, ha det bra så länge! :))
4 juli 2013 19:09
Jag tycker det låter som en jättebra idé :) ! Har skrivit ett meddelande till dig på facebook! Du får gärna lägga till mig som vän. Heter Louise :) !!
4 juli 2013 19:36
Hej!
Jag vill också tilll Sydamerika! :) har precis lagt till dig på facebook (maria glassbrook) så kan vi prata mer i facebook gruppen! :) maria
4 juli 2013 21:34
Hej igen!!
Ja min plan var också ursprungligen att resa själv men så fick jag höra att det inte var en så bra idé tydligen. De platser som du beskriver är typ praktiskt taget de platser jag vill till plus Rio de Janeiro när dom har karneval i februari :) bor en liten bit ifrån dig men ska ner till Stockholm i slutet på sommaren! Träffas väldigt gärna då om du har möjlighet och pratar lite mer.

Ha det bra!
4 juli 2013 22:23
Hej igen allihopa!
Sjukt kul med så mycket respons nu. :)
En grupp på facebook är gjord (lättare att kommunicera och samla alla), om ni lägger till mig som vän (bild:vit klänning och studentmössa :P) så lägger jag in er i gruppen sen. :))

Lousie: Tror du skickade till fel Lisa.. :P
Amanda: Låter som en plan, det blir bra! :D
Av Thng91
3 aug. 2013 15:02
Hejhej!

Är också jättesugen på Sydamerika och ska fara i Januari tänkte jag också, men vore kul att resa med folk!

Jag lägger till på facebook så hörs vi där!
Av Leon84
7 aug. 2013 01:28
hej
Jag kommer åka till Peru i slutet av januari och kommer då åka till cuzco direkt.
Kommer vara där max 2 veckor men vill se titicaca sjön och andra ruiner, även festivaler som hålls under februari/april i peru.
Kommer resa till norra delen av peru efteråt, som iquitos.
Har varit i södra delen av peru förut. så nu vill jag mer till norra delen.
Men man är flexibel.
Har bestämt mig för att vara där 2 månader, som er har jag också tänkt resa själv men lite sällskap under vägen vore kul.
Om vi kan göra sällskap under någon del av resan eller om ni behöver tips med något i cuzco kan jag nog hjälpa till något.

Leonel
21 sep. 2013 00:14
Hej alla glada!

Blev väldigt nyfiken nu när jag hittade alla era inlägg här!
Planerar själv på att dra till Sydamerika i början av nästa år.

Så min fråga är: Håller ni fortfarande igång tråden här och/eller den facebook-grupp som ni skapat? :)

Ciao!
21 sep. 2013 10:29
Hej!

Jag är också intresserad av en liknande resa under vintern och hänger gärna på er!

Min plan är att ta tjänstledigt, läsa spanska på distans och resa runt i Sydamerika, leta lite jobb och ta dagen som den kommer. Är otroligt spontan och flexibel.

Har ni skapat en fb-grupp för resan?

Hanna
Av Thng91
21 sep. 2013 10:32
Hej!

Nej är fortsatt intresserad av att åka till Sydamerika :-) men vet inte hur aktiv Facebook gruppen är, haha! När o var ska du åka?
21 sep. 2013 10:34
Haha i all entusiasm läste jag inte klart tråden, har lagt till dig på fb :)
7 okt. 2013 13:06
Hejsan!

Även jag är riktigt sugen på att spendera ett par månader i Sydamerika till våren och tänkte därför höra hur det går med era planer? Hade varit kul att dela sin resa med någon/några:)

Josephine
Av Sabinab
7 okt. 2013 22:19
Hej!!

Jag är också superpepp på att resa till Sydamerika!! Era planer låter ju helt fantastiska! Hur går det med att bestämma allt? Får jag också vara med på facebook-sidan?

Sabina
14 okt. 2013 21:15
Jag har bara hittat en av er tjejer på FB men inte fått något svar... Är det någon annan av er som kan hjälpa få in mig (och Sabina?) i den gruppen? :)
14 okt. 2013 22:37
Hejsan!
Jag kan hjälpa er in, dock ska jag inte själv resa längre, men ni kan lägga till mig, Lisa Olausson (bild, grön tröja och en sjösträna i handen) på facebook så lägger jag in er:)
20 nov. 2013 08:21
Hej allihop!!
Jag planerar att åka till Sydamerika och åka upp norrut mot Guatemala/Honduras i februari 2014. Planerar att vara borta i typ 3 månader. Tänkte börja i Peru… men åker hellre tillsammans med någon än själv! Jag vill gärna se Machu Picchu, vandra omkring i naturreservat, festa, slappa på stranden, dyka m.m. :) Jag lägger till dig på facebook, Lisa så kan du lägga in mig i gruppen, om den fortfarande är aktiv :)
30 dec. 2013 03:20
Hej! Jag vill också resa till Sydamerika i Januari! Lägger till dig på fb så hörs vi där!