Sydafrika jul och nyår 2018->2019

9 okt. 2018 16:24 (redigerad)
Visningar: 326
Hej! Planen är Kapstaden och Johannesburg.

Vi är 2 ungdomar, gillar vackra stränder, livliga gator och livligt nattliv, aktiviteter och bra hotell alltså över standard.

Tips på områden på vardera ställe man kan bo på för våra kriterier? ( tips på hotell är även det välkommet , ca 1000-1500 per natt är ok.

2 veckors resa.
Tips på fördelning av dagarna och resrutt är också välkommet.

Hur många grader är det den perioden där?

Allt möjligt ni kan komma på!

Här har ni ställen vi varit på tidigare som vi gillade mest: Bali då var det Gili trawangan/Kuta och Seminyak områden.

Mexiko i Cancun vid hotell zonen, och PLaya del Carmen var 5th avenye den långa gatan vår smak.

Tack!!
10 okt. 2018 17:57
Hej,

Den tid ni har tänkt åka är den dyraste perioden i Sydafrika, och många sydafrikaner har semester då.

Vackra stränder finns det gott om i Kapstaden, men vattnet är kallt, runt 15 grader denna tiden, så man badar inte i havet. Temperaturen i luften är mellan 20 och 30 grader.

Det ni också ska tänka på är att bägge städer är drabbade av väldigt hög kriminalitet, så det är inga ställen som man som västerländsk turist åker till för att festa eller gå ut kvällstid. Vi var knappa två veckor i Kapstaden och bodde i ett "fint" område i city, och personalen på vårt hotell blev chockade när vi första kvällen frågade var vi kunde ta en taxi för att äta middag på kvällen, de hade en egen bil som de körde oss med gratis för att undvika att vi blev utsatta för brott genom att ta en taxi.

Trots att vi var väldigt försiktiga och aldrig var ute efter 18.00 ( med undantag för i ett shoppingcenter för turister och rika där det finns över 3000 övervakningskameror och massor av vakter) så blev vi nästan rånade vid två tillfällen, och då ska tilläggas att vi är väldigt resvana och har rest frekvent i andra högkriminella länder bl.a i Centralamerika.

Trots detta så är det absolut värt att besöka Sydafrika, så se inte mitt inlägg som en avrådan. Vi gillar också att bo på bättre hotell, men för den klass som vi brukar välja fick man i Kapstaden i Mars betala från 5000 kr och uppåt för per natt. Vi valde därför ett bra standardhotell med 4 stjärnor och det räckte bra, vi betalde 1500 per natt, men detta var inklusive en rabatt på 30% och inte under högsäsong. Kan man tänka sig att inte bo så centralt så kan man komma betydligt billigare undan, men man har då problemet med transporter istället.

Lycka till!