Sydafrika.

Av Zlatte
17 okt. 2019 08:48
Visningar: 109
Hej på er.

Vi ska åka med Familjen till Sydafrika 26/12 -12/1oj vad vi längtar. Barnen är 12 & 16 år och vi börjar med Safari i Addo parken. Sen blir det PE i 5 nätter med dagsutflykter till Stormsriver, Jefferies Bai. Sen tänkte vi ta oss till Mosselbaai med stop på vägen i Plettenburg bai och Knysna. Sen vill vi besöka ett härligt vinområde för att sen avsluta i CT 5-12 Januari.

Tips så saker vi inte får missa.
Restauranger i CT och PE tack.
Vi har bokat air bnb i Woodstock i Kapstaden, är det safe där nu? Vi har hört så olika? Vissa tycker att det är det coolaste området just nu, lite som Williamsburg i NY andra säjer att det är osäkert!?

Tacksam för alla tips
Av Pelle77
17 okt. 2019 18:52 (redigerad)
Vad kul att ni ska åka till Sydafrika! Jag var där för 2 år sedan och det är en av de bästa resorna jag gjort. Så mycket att se, god mat och trevligt folk om man får generalisera.

I CT rekommenderar jag att ni försöker ta er upp på Taffelberget direkt. Det händer att det är dimma och då stängs linbanan ner vilket den hade gjort 2-3 dagar innan vårt besök så när den väl öppnade var köerna massiva. Man kan ju såklart få upp också.. :)

La Colombe åt vi på när jag fyllde jämt. Väldigt väldigt bra, fine dining men kanske inte stället att ta med sina tonårskids på. The Test Kitchen är väl ”stället” i stan men vi bokade bord på The Shortmarket Club. Grymt ställe, rekommenderas varmt!
Carne på Kloof Street var också bra.

Se till att ni besöker Franschhoek i vindistrikten, mycket mysigare än Stellenborsch. Har ni tid så testa The Wine tram, en väldigt kul upplevelse 🍷🍷🍷. Ska ni besöka enstaka vingårdar så är Boschendal och Holden Manz två bra val. Babylonstoren har en väldigt fin trädgård och god lunch. Vi åkte faktiskt tillbaks till vindistrikten 2 ggr under våra 6 avslutande dagar i CT då det var så vackert.

Plett och Knysna ligger nära varandra. Välj ett av dem så blir det mer avkoppling. Fina stränder i Plett men jag gillade Knysna mer. Rekommenderar The Alexander starkt som hotell, helt fantastiskt.

Ha en härlig semester!
Av Zlatte
20 okt. 2019 09:46
Hej Pelle !!

Tack för underbara tips, längtar sååååå nu. Behöver vi förboka vinbesök iFranschhoek? Samt vintåget? Eller kan vi ta bilen dit bara tro? Ska kolla in restaurangerna, kommer säkert bli någon av dom.

Tack snälla
Av Desires
20 okt. 2019 16:21
Ni kommer ej bli besvikna! Sydafrika är helt fantastiskt, längtar tillbaka när jag tittar på mina reseinlägg därifrån! Bilat där 2 ggr, 2008 o 2013, alltid avslutat med härliga Kapstaden!
...1:a 3-veckorsresan bodde vi bl a i KNYSNA ett par nätter, väldigt trevligt och sevärt, tog oss också ut m båt till Featherbed Nature Reserve. Stellenbosch var vi i!
HÄR direktlänk t mitt långa inlägg om 2008 ÅRS RESA https://www.desires.se/?p=193
.....2:a resan dit flög vi till Durban o bodde i Drakensbergen, Royal Natal nationalpark, St. Lucie mfl
HÄR direktlänk t inlägget från 2013 ÅRS RESA https://www.desires.se/?p=46
KAPSTADEN 2008 https://www.desires.se/?p=164
KAPSTADEN 2013 https://www.desires.se/?p=45
Du är förstås välkommen att höra av dig om du har andra speciella frågor om fina Sydafrika!
21 okt. 2019 12:31
Woodstock är väl inte i min mening det bästa stället att bo på, inte mycket att göra där men det var dock 2 år sedan jag var i Kapstaden. Ni har old biscuits mill, det måste ni besöka på söndagen. Lite som farmersmarket med mycket god mat! När det kommer till säkerhet tycker jag det är lite överdrivet, kände mig hur säker som helst! Köp ett busskort om ni inte kör med bilen från Woodstock till city. Tenikwa ett rehabiliteringscenter för vilda djur är värt ett besök. Ligger i närheten av plettenberg. En liten hike från wilderness till Victoria bay längs med järnvägen, riktigt trevlig hike.
Av Pelle77
21 okt. 2019 19:11
Jag har för mig att vi bokade Wine Tram online men minns inte riktigt. Däremot rekommenderas att förhandsboka om ni vill äta lunch på någon av vingårdarna. Läs på vilken rutt ni vill åka och hoppa över En del av stoppen så hinner man njuta mer. Det är jättekul, goda viner i fantastisk miljö samt en kanonlunch där vi valde att stoppa på La Lude. Vingårdarna som är med varierar så jag kan inte rekommendera en specifik linje.

Läs mer här: https://winetram.co.za/tours/

Vill ni bara besöka så behövs ingen förbokning men jag rekommenderar Winetram om båda vuxna vill dricka vin ;)