Sverigesemestrande!

Av Jomi
3 juni 2006 01:15
Visningar: 504
Finns det några platser i Sverige som inte är överexploaterade men samtidigt genuint unika i sin karaktär och dessutom intressanta att åka till? Finns det några orörda, lättillgängliga svenska hemligheter - gärna så nära som i Västa Götalandsregionen?

Hoppas på tips!!! Tror Sverige är ett alldeles för underskattat semesterland.
Av Paka
3 juni 2006 10:10
Har du läst böckerna om ARN så kan du ju ta en tur upp till Skaraborg...finns massor med svensk historia i dessa trakter.
Av Crista
4 juni 2006 00:03
Hej, tack för tummarna.

Har du inte varit på Kosteröarna eller Resö kanske det kan vara något att besöka om du vill se Bohuslänsk skärgård. Är jag inte helt fel ute är det Sveriges västligaste plats eller åtminstone i närheten. Det ligger utanför Strömstad där det går båtar ifrån. Hela kustvägen från Uddevalla till norska gränsen är inte heller dum.

Akvedukten i Håverud, Mellerud är tjusigt samt ett litet ställe intill som heter Köpmannebro. Vill du vara aktiv går det att trampa dressin i Dalsland. Det är vad jag kommer på nu.

Ha de så gött.
4 juni 2006 13:10
Ska själv för första gånger vara i sverige under sommaren, och tänkte hålla mig i Skåne & Hallands regionen..Fina tips i bohuslänsområdet, någon som sitter på några pärlor runt skånska östkusten?
Av Crista
4 juni 2006 19:06
Var på skånska östkusten för ett år sedan.
Besökte Kiviks äppelmusteri, tyvärr missade vi rundvandring med ciderframställning, som jag tror är intressant. På vägen såg vi äppelträden växa i rader precis som vinrankorna i Frankrike.

Var vid Ale stenar en skeppssättning som ett mini Stone Henghe med lite mystik runt. Kustvägen från Ystad mot Simrishamn är väldigt fin. Det går även båtar över till Bornholm från Simrishamn. Såg att det fanns spettekakebagerier lite varstans men det hann vi inte med.