Sverigeflyg flyttar allt flyg till Bromma flygplats från 1 november

Av Sierra
20 sep. 2013 23:05
Visningar: 300
I november växlar Gotlandsflyg upp mellan Visby och Bromma flygplats, och slutar samtidigt att flyga till Arlanda. Det innebär att samtliga Stockholmslinjer inom Sverigeflyg kommer att landa på Bromma flygplats.

– Vi har i perioder haft svårt att möta efterfrågan på platser mellan Visby och Bromma, som är vår huvudflygplats i Stockholm. Vi började flyga till Arlanda i större omfattning i samband med Skyways konkurs eftersom linjen är ett viktigt komplement till Bromma. Men nu finns en annan aktör som flyger sträckan med hög frekvens, vilket gör att vi kan fokusera på vår huvudlinje till Bromma och växla upp för att möta den efterfrågan som finns, säger Ola Mattsson, chef för Gotlandsflyg.

Trots att Gotlandsflyg utnyttjat sina tillgängliga plan maximalt har antalet stolar inte räckt till i högtrafik, på morgonen till Bromma och eftermiddagen tillbaka till Gotland. Vissa veckodagar har varit fullbokade långt i förväg. Från och med november kommer Gotlandsflyg att trafikera Visby-Bromma med två ATR-72 500 med plats för 72 passagerare. Förändringen gäller från och med 1 november.

– Beslutet att flytta trafik från Arlanda till Bromma är odramatiskt för Sverigeflyg. Vår ambition har, allt sedan starten 2001, alltid varit att säkerställa att det finns en sund konkurrens på flygtrafiken till och från Visby. Idag finns en fungerande trafik till Arlanda med NextJet och Visby flygplats har fler året runt-förbindelser än någonsin. Gotlandsflyg ansvarar för 4 av Gotlands 5 året runt-flygförbindelser. Förutom Bromma är det Göteborg, Malmö och Ängelholm, säger Christer Paulsson, vd för Sverigeflyg.

Källa: Infrastruktur 2013-09-20