Sverige är bäst på sommaren

Av Anns
23 juni 2008 00:50
Visningar: 1547
Skulle vara kul få mer restips och saker att upptäcka i Sverige,det behöver inte vara alla de stora semestermålen dit alla ska, det finns många härliga platser att upptäcka , Så för min del tycker jag det är absolut överlägset här hemma om sommaren,
Försöker dela med mig av det jag har och spännande att se vad ni andra har att dela med er av.

Ha en skön sommar /Ann
Av Tj
23 juni 2008 21:29
Förr ja!! Men nu vet i f..n. Vädret är ju till 99% piss hela tiden,kanske jag som är tjurig...vem vet
Av Legusta
23 juni 2008 22:36
Jag håller med dej Anns, kanske man är patriot men när Sverige visar sin bästa sida slår den ganska mycket utomlands om man råkar hitta guldkornen vill säga. Jag kanske återkommer med lite tips ifrån Oslo när jag skall dit om tre dagar. Annars så kan jag delge dej och alla andra mina guldklimpar här runt Göteborg som jag skrivit om i min blogg:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/421

Eftersom jag bilat genom halva Sverige när jag jobbat tidigare i nordnorge så måste jag lista vackra platser som jag sett och upptäckt på vägen som är värda mer än än att man susar förbi.

Mina guldklimpar i Sverige är: Rörumskullar på Österlen (så olikt skåne i övrigt som jag ej gillar därför allt är så platt).

Simrishamn för dess vackra kullerstensgator och korsvirkeshus.

Längs med riksväg 45 ifrån Orsa hittar man fin vildmark och ett charmigt hotell ut i vildmarken vid "Noppikoski", strax efteråt varnas jag för en mycket farlig kurva (den värsta jag sett).

När du sedan fortsätter längs med 45:an äntrar du den charmiga Sveg med sin fontän i vattnet.

Men den som jag slogs av var bonn romatiken i Älvros och alla vackra hus (oslagbart vackert), kanske någon vet vilken kändis kommer härifrån jo självaste Roland Cedermark, dragspelsartisten vars låt "Mosippan" som nästan har blivit Härjedalens landskapssång.

Kanske fler kan ge en liten skildring av Sveriges guldkorn och varför du tycker så ?
Av Lucas2-
23 juni 2008 22:58
Jag delar Anns uppfattning att det är i Sverige man skall vara på sommaren, även om jag har full förståelse för att den som har låst sommarsemester gärna far till solsäkrare platser om regnperioden infaller just när man har ledigt. Jag tror dock inte att vädret är sämre numera utan det handlar om enstaka år som har en tendens att fastna i minnet.
Jag vill gärna slå ett slag för de s.k. Världsarven, som de flesta svenskar inte känner till. Sverige har fjorton Världsarv och de flesta av dessa , undantaget skulle vara radiostationen i Grimeton, är besöksvärda - Laponia, europa sista orörda vildmark, Gammelstads kyrkstad, Höga kusten, Drottningholm, Visby och Södra Ölands odlingslandskap för att nämna några.
Av Grethe1
24 juni 2008 21:22
Sommaren brukar jag tillbringa i Norden. Här är ju så vackert då. Ljuset, solen men kanske inte precis regnet och myggorna är så tilltalande.
För tillfället är jag på Visingsö. En vacker och fin ö som jag inte tidigare varit på. Massor att se. Alltså mitt tips till dig besök Visingsö.
Färjan går från Gränna och tar cirka 20 minuter. Vandrarhem finns också här.
Trevlig semester
/Grethe
Av Bengtar
24 juni 2008 21:54
Hej!
Gå ut i naturen!
Den finns nära och långt bort!
Tips; Gå in på respektive länsstyrelses hemsidor, och klicka fram naturreservat.
Där finns att hämta!
Just nu!
Gå ut i kalkkärren och botanisera.
Nu är det den rätta tiden för orkideer!
Nu är det rätt tid för allt utom möjligen Guckusko(överblommade i söder).
Ta med er en bra flora, lite fika,stövlar och gott humör och upplev!
Tyvärr har det regnat för lite, så kantarellerna verkar bli sena i år.
(Normalt äter jag kantarellmackor från midsommar).
Men dom kommer!
Sen har vi blåbär, hjortron, hallon, smultron, åkerbär (i norr) blåhallon,björnbär, lingon och tranbär.
Oh så bra vi har det i naturen.
Allemansrätten!!!!!
Hela Sverige är suveränt!
B
Av Charina
1 juli 2008 08:20
Men allemansrätten följer oxo en allemansskyldighet!
Inte störa o inte förstöra, vilket många behagar att förtränga.
Jag har haft folk springande i trädgården o på gårdsplanen!? En sa när jag påpekade att han gjorde intrång -Jag ska bara plocka lite päron.
Siste idioten är inte född.
Av Emmaf
2 juli 2008 13:02
Hej Anns och alla andra Sverigefanstaster!

Visst håller jag med om att Sverige är något alldeles speciellt på sommaren! Jag var för några helger sedan på klosterweekend i Vadstena. Det var helt underbart - kändes som om jag var tillbaka i medeltiden. Vi fick bo i klostret (som nu är hotell) fick en fascinerande guidad tur, gudomlig mat, vinprovning i munkarnas gamla vinkällare och frukostbuffé i den gamla konunga salen där kung Valdemar på 1300-talet hade audiens. Tilläggas kan göras att Vadstena är en urmysig stad med massa bra fik och vackert vid Vätterns strand.

Jag vann denna resa och jag och hade troligtvis inte åkt dit annars, då visste jag inte hur bra det var. Nu vill jag bara tillbaka. På sommaren har de även en nattvandring på Gustav Vasas slott i Vadstena då man kan träffa kung Vasa i egen hög person...

En skön sommar önskas!

/Emma