Svårt att resa runt i Kina???

Av Kitten
5 maj 2006 21:30
Visningar: 3933
Hej!

Har hört att det skall vara svårt att ta sig runt på egen hand då det är kinesiska som gäller?
Stämmer det? Går det att backpacka runt och vilken rutt är bäst för att uppleva det bästa av Kina?
Hälsningar Kristin*
Av Foxy
7 maj 2006 17:57
Hej!
Jag backpackade runt i Kina i sex veckor i höstas, det var inte så svårt. En del kan engelska, inte så mkt dock. På de flesta hostel pratar folk engelska och en del personal på tågstationer kan några ord. Dock klarar man sig sig rätt bra med några enkla kinseiska uttryck, lär dig att säga "hej"," vad kostar det?, "tack", "ursäkta", "idag", "imorgon" och lite siffror så klarar du dig. En annan bra grej är Lonely planet där du kan se de kinesiska tecknen för tex Beijing el vart du nu ska, så kan du visa det för biljettförsäljaren och skriva en tid bredvid, det funkade för oss. I ordlistan längst bak finns också tecknen för typ busstation, bank of china, och så där, som man kan visa taxichaufförerna.
Vad det bästa av Kina är beror nog lite på vad man är intresserad av, det mesta finns här. Skriv vad du är ute efter, så ska jag försöka ge lite tips! Sol o bad, shopping, kultur, trekking, djungel eller klubbande?
Ha det bra så länge!
Kram //Foxy
Av Kitten
10 maj 2006 08:13
Hejsan!
Det verkar i allafall möjligt att ta sig runt med lite tålamod:)
Vad jag vill uppleva...sol o bad möjligheter...? Är det södra kusten då??? Är sol o bad något att satsa på när man besöker Kina?
Kultur givetvis!!!! Vill uppleva gamla kinesisa små gränder och landsbyggd ihop med kulturella sevärdigheter.
Sen ska väl Shang Hai vara något man sent glömmer.
När det gäller trekking och djungel...älskr djur och natur så givetvis men är det något att uppleva? Panda hade varit trevligt att stöta på..är detta möjligt eller är de flesta inburade?
Som du förstår så vill jag uppleva allt som är värt att uppleva.....
Tack snälla!
Hälsningar Kristin*
Av Foxy
14 maj 2006 13:24
Hej!
Det bästa av sol och bad Kina har att erbjuda tror jag nog är den tropiska ön Hainan Dao i södra Kina. Ön är dock extremt "okinesisk" och påminner nog mkt om typ Thailand i mångt o mycket. Annars tycker jag att du ska åka till byn Lijiang, om du vill uppleva gammal kinesisk arkitektur och kultur. Hela byn står med på världsarvslistan och jag brukar jämföra den med Visby då den är extremt genuin och mysig samtidigt som den är jätteturistig och snäppet dyrare än övr landet. Om du åker hit tycker jag att du ska bo på Mama Naxi Guesthouse som ligger i Old Town, det är verkligen jättemysigt och billigt! Hela byn är av tradition ett matriarkat så det är kvinnorna som styr och ställer. Man kan lyssna på sk Naxiorkestrar där man spelar på instrument som låg nedgrävda under hela kulturrevolutionen för att sedan grävas upp igen när de inte var förbjudna längre.
Shanghai är ett måste! Sy upp kläder på sidenmarknaden för ingenting, shoppa äkta pärlhalsband för ett par tior på Pearl City, känn av de gamla koncessionerna och ät lunch på anrika Peace Hotel, ta en båttur längs the Bund och titta på de upplysta skyskraporna och avsluta kvällen med en drink i någon av stadens skybars!
Beijing är naturligtvis också fantastiskt, inte minst ur shoppingsynvinkel! Annars är naturligtvis förbjudna staden är upplevelse (trots att de har byggt ett starbucks mitt i kulturarvssmeten!). Från Beijing lämpar det sig också att åka på en dagsutflykt till muren, helst tidigt på morgonen innan det är för mycket folk. Jag ska sluta skriva nu, det här blev jättelångt. Hör bara av dig om du har frågor och lycka till med allt, hoppas du får jättekul!
Kram //Foxy
ps. Ät inte Pekinganka! De är i princip alltid tvångsmatade och föds upp under vidriga förhållanden, något som fortgår tack vare alla blåögda turister som inte bryr sig!! Hejdå! Ds
Av Foxy
14 maj 2006 13:30
Jag känner mig jättestörig, men jag glömde säga att bästa stället att se pandor är i Chengdu. De är inhägnade snarare än inburade, de har gott om plats att röra sig, utomhus och fullt med goda bambuplantor. Det mest burlika är sovplatserna under tak. Jag tror att de har det bra. I pandaparken finns också ett Panda Breeding Center, där ligger de dräktiga mammorna och nyfödda pandabarn avskilda, men jag tror faktiskt att dt är för att främja en fortsatt utveckling och forskning. Om du åker t. Chengdu kan jag rekommendera att du bor på Sim´s Cozy Guesthouse, jättebra ställe, iaf när det är varmt ute, annars fryser man då det är oisolerat. (Som måmga ställen i Kina). Lycka till!
Av Kitten
14 maj 2006 18:55
Hallå Foxy!
Tackar såå mycket för alla tips...o de va många!! Kanon!!
Kram Kristin*
Av Bibby
23 juli 2007 20:13
För att boka hotell och inrikes flyg finns en bra sajt som ofta har bra rabatter, CTRIP. Vi har bokat mycket via dem och det har funkat fint.
http://english.ctrip.com/