Studera i Australien!

27 sep. 2018 11:03
Visningar: 163
Hej alla!

Jag och min sambo ska åka till Australien i början på nästa år och turista runt i två månader. Jag har tankar på att stanna och studera en termin eller några kurser på obestämd tid någonstans på östkusten.
Någon som har erfarenhet av detta och kan rekommendera skola osv? Tell me everything about it :)
30 sep. 2018 10:31
Hej Kajsa :)

Jag bort just nu på Australiens östkust i staden Gold Coast. Jag kom hit för att plugga (och sen såklart passa på att resa runt en sväng) och hittade Bond University som ligger här. Kan rekomendera det! De har tre terminer på ett år istället för två där en av deras terminer börjar i maj och slutar i slutet av augusti. Kan det vara något för dig kanske? Jag tar 4 olika kurser bara för skoj skull och än så länge fungerar det fin fint!

Kram, Amina
30 sep. 2018 21:06
Jaha, vad roligt! Jag har hört talas om Bond University :) Är det ett bra universitet?
Vad läser du för kurser, är de helt fristående eller kör du en utlandstermin från studier från i Sverige?
Bor du på skolan eller hur funkar det?

Jag skulle vilja läsa någon/några kurser/termin inom resor och turism.

Tusen frågor, haha!

Kram!
11 okt. 2018 12:47
Ja det tycker jag absolut att det är! Jag läser fyra kurser som är helt fristående från mina studier i Sverige, men du kan absolut köra en utlandstermin kopplade till studierna i Sverige. De flesta lägger upp det så här. Se bara till att du verkligen får tillräkna dig poängen för de du väljer :)

Det finns boende på cambus men jag valde att bo som inneboende en bit ifrån universitetet. Framförallt i.o.m att du inte har möjligheten att laga egen mat på campus. Du har tillgång till kylskåp och micro men sedan måste du köpa deras "matpaket" då du äter dina måltider på universitetets restaurang. Jag gillar att laga min egen mat så jag har mer koll på vad jag får i mig och hur mycket pengar jag vill lägga på det, vilket inte skulle gå om jag bodde på campus.

Jag har träffat flera här som går en kurs inom turism som verkar super! De hittar på massa roligt på deras lektioner. Om du är nyfiken så kan du kolla in deras hemsida och söka på kurser inom området. Finns en hel del att välja på :D