Strandnära hotell i Clearwater?

14 okt. 2013 00:18
Visningar: 1778
Någon som bra erfarenheter av bra (3-4*) hotell på Florida västkust kring Clearwater?
Vi är familj på tre personer, ska bo ca 1 vecka kring påsk 2014. Söker :
-Hotell med frukost, men gärna med pentry i rum/lägenhet
- inte för små rum då det är så många dagar, gärna lägenhet
- ha lätt tillgång till strand/bad, dvs strandhotell.
- havsutsikt/balkong
- bra pool

vi har bil, men vill inte vara isolerade på ngn anläggning
- gärna utbud av restauranger inom gångavstånd för middagarna
- gärna utbud av shopping o annat inom gångavstånd

Tacksam för tips enligt ovan, eller något vi ska undvika, vara uppmärksamma på.
14 okt. 2013 08:34
Hallå.

Tre förslag: vacationrentals.com, homeaway.com samt jcresorts.us.
Ofta billigare med små lgh jmf med hotell.

Om ni vill ha allt detta inom gångavstånd lutar det åt Clearwater Beach. Då pratar vi egentligen bara om shoppa turistprylar, t-shirts, badlakan osv. Är ni ute efter märkeskläder eller liknande lär ni få ta bilen. Det är ju ändå USA vi pratar om :).
14 okt. 2013 08:51
Med de kraven skulle jag säga, bo norr om piren på Clearwater Beach, där finns lite shopping, inte mycket och inte bra och inte så det räcker en vecka (kanske en dag) men det är i alla fall där ;-) När det gäller hotell kan jag inte komma på något som uppfyller era krav tyvärr.
Vi bodde på ett enklare hotell/motell som hade rum med kokvrå, helt okej och bland de billigare i Clearwater Beach, dock ingen balkong, ingen frukost, över gatan från stranden, några hundra meter till "shoppingområdet" (delen av gatan med lite affärer, mest av typen Nisse524 beskriver), liten trist pool o.s.v. Går under två olika namn Ritz Resort eller Westmont Inn. http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g34141-d248279-Reviews-Ritz_Resort_Motel-Clearwater_Florida.html
Tveksamt om ni kan hitta en lägenhet att hyra heller med de kraven men det kan ju vara värt ett försök :-)
14 okt. 2013 11:36
När du skriver Clearwater utgår jag (och de ovanför) att du menar Clearwater BEACH. Där finns det precis som grabbarna ovanför säger, inte mycket shopping annat än skräp och badprylar. Detta gäller f ö i princip alla badorter runtomkring.

Men sedan har du ju Clearwater som ju bjuder lite annat men då bör ni ju ha bil att ta er dit. Det är ju inte långt, men man går inte dit.

Restauranger finns många inom gångavstånd om ni bor i CB. Inte lika stort utbud i de mindre badorterna runtom. Men egentligen spelar inte antalet så stor roll, medelklassrestaurangerna har samma menyer med små variationer.
14 okt. 2013 23:56
Tack för era svar.
Clearwater Beach verkar nog vara lämpligt mål för vad vi söker.
Som jag skrev vill vi bo strandnära för att kunna sola/bada/relaxa när man är på hotellet, blir nog en del dagsutflykter med bil under veckan. Dvs då även lite mer "seriös" shopping ;-), även om vi då främst siktar på besök på outlets i Orlando dit vi åker 2-3dygn för att även besöka några parker.

Ska titta igenom de hotellförslagen som ni lämnade, då främst kring Pir 60.

Om man skall tänka tvärt om, dvs räkna med att ta bilen när man vill shoppa och äta. Finns det någon bra sol/bad/relax anläggning på annan plats efter den kuststräckan?
15 okt. 2013 00:54
Du skriver inte något om prisklass. Vi var iaf väldigt nära att boka Sandpearl Resort http://www.sandpearl.com/ men tyckte att det var lite i dyraste laget till slut. Dock verkar det ju vara ännu dyrare till våren, men ett fint hotell som fått bra betyg.
15 okt. 2013 08:29
Två exempel på lgh i Clearwater, en del lgh hyrs endast ut per månad eller 14 dagar minimum. Just kring påsk är det väl riktig högsäsong om jag förstår det rätt, Floridasidan kan nog det bättre än mig.

http://www.homeaway.com/vacation-rental/p343327vbi

http://www.homeaway.com/vacation-rental/p146009

Det blir lite billigare om man väljer att bo lite bort från Pier 60, ner mot Bellair beach eller Indian rocks beach. Vi bodde, under höstlovet (lågsäsong) mellan Indian Shores och Redington shores i en lgh på 170 kvm med tre sovrum för 120 USD/natt plus skatt och städning. http://www.jcresorts.us/GetClubComplexScreen.event?fac=26418&fut_record_id=10330
Just i denna lgh.

Dock är det bilen som gäller om man väljer att bo här även om det finns en "trolley" som går längs med Gulf Boulevard. Tror att den går nere från St Petes beach ända upp till Clearwater B.
15 okt. 2013 11:05
Som sagt, det är väldigt många krav att uppfylla, tvivlar på att det går (möjligtvis i Miami Beach).

Ett förslag är att gå in på hotellsöksidor och börja kryssa för vad ni prioriterar och ser vad som dyker upp.
Jag provade på hotels.com och efter att ha kryssat i en tre stycken av kraven så fanns ett hotell kvar men även där saknas en del (gångavstånd till shopping är nog dåligt med t.ex.). sv.hotels.com/ho107972/residence-inn-by-marriott-st-petersburg-treasure-island-treasure-island-usa/

Personligen prioriterar jag ju läget mer än ett fint boende, kan man få båda till rimliga pengar så är det jackpot men i regel måste man kompromissa på olika sätt. Jag bor hellre enkelt med närhet till stranden, affärer och restauranger än på ett lyxhotell eller i egen villa där jag måste ta bilen vad jag än ska göra, helt personligt tycke och smak som sagt.
15 okt. 2013 11:37
Citerat från Stattutaren:
även om vi då främst siktar på besök på outlets i Orlando dit vi åker 2-3dygn för att även besöka några parker.
HEJ
Inte för att jag tycker ni skall lägga tid på shopping när ni är vid havet, utan ist göra det, som du tänker, utanför Orlando. MEN det finns en outlet i samma kedja inte långt från St Petersburg:
http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlets_pop_MAP.asp?imgid=Ellenton

Om du vill ha lite extra rabatt på butikerna så registrera dig på hemsidan och skriv ut kuponger samt hämta ut det VIP-häfte man kan få väl på plats. Rabatterna är både i % på hela köpet resp upp till 20$ på större inköp.
12 juli 2014 18:58
En liten återkoppling till er som svarade på min fråga, och kanske som hjälp för andra som söker något liknande som oss, så ger jag lite återkoppling här.

Vi bokade hotell Pierhouse 60 i Clearwater Beach, som namnet säger så var det nära Pir 60, (www.pierhouse60.com)
Vi bokade studio "2 Queen Feature Kitchenette with Balcony" på plan 8, med utsikt mot inre bukten, samt havet och härlig solnedgång från vår balkong.
Var perfekt för oss, stort rum, pentry, kylskåp mm, balkong, nära till kvällslivet på Pir60, samt restauranger. Stranden var ca 150m bort, (över en gata). Parkering på de första våningsplanen i hotellbyggnaden (kostar några dollar/dag).
Frukosten var inte i toppklass, men ok. Poolen låg nära gatans surr och turistbåtarna i viken, men ok för de kortare stunder man låg där. Havet var ändå det som eftersöktes.
Vi bokade direkt via hotellet, då vi inte kunde hitta just dessa studios via Booking.com eller Hotels.com.

Passade i varje fall oss perfekt :-)