Stränderna i Marmaris?

25 apr. 2013 12:07
Visningar: 2246
Vi är 3 vuxna och en nästan 2 åring som ska till Marmaris i juni, jag har läst lite och det verkar som att stränderna i Marmaris är så där?? Hur långt måste man ta sig för att komma till "fina" stränder?

Läste något om dolmus, typ lokalbuss till Icmeler (eller liknande stavning)? Hur lång tid tar det? Eller har någon andra tips på stränder eller utflykter?
29 apr. 2013 14:46
Hej!

Stranden i Marmaris är väl bra men inte så mycket plats att leka på då det är mycket solstolar, strandpromenaden är väldigt lång och vissa platser är det lite mer plats på men det är absolut inga problem att ha barn på stranden i marmaris min dotter är alltid med mig där .

Icmeler som ligger ca 10 min med lokalbussen Dolmus är lite rymligare och långgrunt, kostar 2,50 lira (10kr). Efter icmeler finns en stad som heter Turunc där det också är bra för barn, lättast är att ta taxibåt från Marmaris, kostar ca 40 kr enkel väg om jag minns rätt...då slipper ni bussfärden genom bergen.

Vill ni åka på en dagsutflykt kan jag rekomendera Akyaka/gökova som är en fiskeby utanför marmaris jättemysig strand och långgrunt, man kan köpa en sån utflykt av försäljarna som säljer utflykter på gatan, annars kan man ta lokalbussen dit, tar ca 30 min.

Båtturer är också roligt att åka på kostar ca 100 kr per vuxen då hämtar de upp från hotellet, sen är man ute på havet hela dagen och får bada på olika platser samt lunch ingår, oftast också skjuts tillbaka till hotellet.

Det finns en restaurang i Icmeler som heter Majestic och ligger vid kanalen, den är väldigt populär och barnvänlig, mycket god mat och trevlig personal, det har blivit mitt stammis ställe under de åren jag varit där :)

I marmaris finns en restaurang som heter OÝes och ligger längs strandpromenaden nära stora köpcentret Point Center, dit måste ni gå maten är underbar, speciellt planksteken, fast allt är gott haha där spenderar vi oftast hela dagarna då de också har en del av stranden så det är fria solstolar.

Fråga om ni undrar nåt mer :)