Stränder nära BKK

28 sep. 2010 00:03
Visningar: 1735
Hej, reser med barn och har varit på Lanta tidigare, men nu vill vi vara närmre BKK denna gång. Har ni förslag på ställen? Hur är HuaHin? har hört ltie dåliga saker om det stället... vill gärna ha fint vatten, Lanta var grumligt och tråkigt... gärna nybörjar-snorkling från strand. underhållning räcker långt med Saladan-stuket, med lite affärer, restauranger och någon marknad, men inget behov av nattliv :) .

hur är Samet? för lugnt? finns det ngt att roa sig med?
Chang?
Ban Phe?? hur är stränderna här, egentligen?

tips och råd!! tack!
Av Sos08
28 sep. 2010 10:52
Hej!

Ban Phe ligger ju bara 2 tim med bil från Bkk så dit är det lätt och snabbt att ta sig :)

Vintertid är vattnet klart och fint vid Ban Phe´s stränder men det är inget att snorkla vid utan det är bad som gäller. Det går ju lätt att ta sig ut till Koh Samed och lite småöar där ikring om man vill snorkla. Om Ban Phe och området där kan du läsa i två av våra resealbum. http://www.reseguiden.se/minsida/sos08

Skulle ni tycka att Ban Phe blir för långtråkigt någon kväll går det ju alltid att åka in till Rayong o spela bowling eller något.

Varför inte både Rayongområdet och Koh Chang beroende på hur länge ni ska vara i Thailand?

Mvh SoS
28 sep. 2010 19:25
tack! det ger en lite klarare bild av Ban Phe och dess omgivning. du har inte möjligen varit på Lanta? vattnet där är ganska tråkigt även om stranden är ok. byn där erbjuder restauranger, stånd med pannkakor, lite affärer och en nattmarknad. Hur är BanPhe på kvällarna? Hur är Rayong? Pattaya har jag hört så mkt om att jag rynkar på näsan bara jag hör orts-namnet! kanske överdrivet? Är Rayong liknande Pattaya i nattliv, etc.

så tacksam för ytterligare svar. nu ska jag kolla din reseblogg! :) tack för länken.
28 sep. 2010 23:14
bangsaen, är det något att ha? det ligger väldigt nära BKK och jag undrar främst över vatten-kvaliten...
Av Sos08
29 sep. 2010 08:37
Jo vi har varit på Koh Lanta också. Vi trivdes inte alls där. Den känslan fick vi så fort vi klev iland på Koh Lanta. Mottagande och attityden är inte alls lika vänlig där som många andra ställen i Thailand upplevde vi, och vi var inte heller så förtjust i stränderna och att det var så långgrunt. Det passar säkerligen småbarnsfamiljer men inte oss. Vi har lite skrivet om Koh Lanta i vårt album från 2007 men det är som sagt inte så mycket eftersom vi beslutade att åka därifrån redan efter ett dygn.

Inne i Ban Phe finns trevliga restauranger och pubar. Det är inte så mycket håll igång där utan det är det mer av ute på Koh Samed. Förutom när det är festivaler i Ban Phe…..då är det även liv och rörelse där. Det vi tycker är så roligt där inne är att det inte är så väldigt mycket västerlänska turister men det kan vara massor med thailändare där eftersom många Bkk bor har Ban Phe och Koh Samed som sitt favoritställe. Så stranden Mae Ramphung Beach där vi bor utanför Ban Phe blir full med thailändare varje helg och det är jättetrevligt tycker vi.

Befolkningen är otroligt trevlig och försäljarna är inte alls påträngande som man kan uppleva att de är på de större turist orterna och öarna. Rayong är inte heller en stad med så jättemånga turister och vi har inte hunnit utforska kvälls/nattlivet där så mycket men det är en ganska stor stad så där finns nog att göra om man vill. Pattaya åker vi till dagtid för ev shopping men inget ställe vi vill vara i på kvällen/natten om vi har tonåringen med i alla fall. T o m hon längtar hem till vårt lugna ställe utanför Ban Phe efter några timmar inne i Pattaya :) Men som sagt…….vill man ha lite mer liv o rörelse är det lätt att ta någon hotellnatt ute på Koh Samed.

Dessutom är restaurangpriserna i Rayongområdet hälften mot för vad man betalar på t ex Phuket.

Mvh SoS
29 jan. 2013 00:06
Rekommenderar Jomtien beach. Då har man även nära till det härliga nattlivet i Pattaya. WongAmat beach nära Pattaya erbjuder fint badvatten.