Storlek på hyrbil i USA

27 jan. 2015 13:37
Visningar: 1216
Vi är 2 vuxna och 2 barn (12,15 år) som ska göra en roadtrip i Kalifornien/Nevada och Arizona till sommaren. Vi skulle gärna ha lite tips och råd om storlek på hyrbil. Vi har varit inne på en Fullsize ex Ford Fusion. Vi var och kollade på en Mondeo (nya) motsvarigheten till Fusion här i Sverige och där verkade som man lätt får in 2 stora resväskor och 1 mellan och 1 liten väska ( ungefär det vi tänkt ta med oss). Vad tror ni, är det tillräckligt med plats i bagageutrymme i Fullsize bilarna i USA? Etersom vi hela tiden är på resande fot och kommer parkera bilen titt som tätt med resväskorna i så är det ju bra med en sedan bil som är insynsskyddad.

Tacksam för råd och tips för er som nyligen varit i USA och använt hyrbil på en roadtrip.
Av Marulk
27 jan. 2015 14:38
klassiskt fel val - man väljer för liten bil. ;)
med 450 respektive 320 mil på våra 2 senaste resor i nordvästra USA har vi lärt oss att för vår familj (2vx 1b) är en SUV mest lämpad. Dels av utrymmes skäl, comfort samt att för de som sitter bak har bättre utsikt.
Vår allra första resa för 4 år sedan valde vi en budget, KIA sedan. Visst fungerade det men nästa resa blir återigen en SUV. Prisskillnaden är inte större än valet och inte heller bränsleförbrukningen.
Roadtrips finns här på RG
Lycka till o Go Tur!
Av Totopez
27 jan. 2015 14:42
Håller med Marulk. Jag brukar hyra en SUV. Oftast bokar jag Avis Intermediate SUV, men brukar alltid bli uppgraderad till en Standard. Bra komfort, helt ok bagageutrymme för eb familj. Lite sämre bränsleekonomi än vanliga bilar, men bensinen är ju billig....
27 jan. 2015 15:19
OK,Tack för svaren...men jag blir brydd när man går in på olika biluthyrningshemsidor och kollar på symbolerna vad gäller bagageutrymme. Ex om jag går in på AVIS.com och kollar på en Standard SUV kontra en Fullsize så verkar det rymma lika mycket bagage????. Vad tror ni om en Premium bil?
Ni som har hyrt SUV på era rundresor....är inte bagaget synligt när ni kanske parkerar för att göra små dropoffs under bilresorna. Ingen som har haft några incidenter med stulen packning etc?
Av Sasv100
27 jan. 2015 17:53
Jag brukar också hyra SUV, men det har hänt att jag hyrt sedaner när jag vet att bagaget kommer att ligga i bilen under längre tid.
Av de SUV'ar jag har hyrt så har ingen haft insynsskydd för bagageutrymmet.
Väljer du en sedan är mitt råd att ta det största som finns
27 jan. 2015 20:04
Ja det var det jag misstänkte beträffande insynsskydd i SUVarna. Vi ska ju som sagt var stanna på många ställen under turen där bagaget kommer ligga i bilen.

Är det någon som hyrt SUV med insynsskydd och i så fall vilken firma? Är sugen på en SUV men då vill man gärna veta att det finns insynsskydd.
Av Birgere
27 jan. 2015 20:53
Att tro att man kan lämna värdesaker i bilen tack vare att den har insynsskydd är naivt.
Tjuvarna kommer inte att mitt på blanka dagen bryta in i en bil o släpa iväg med en resväska med smutskläder.
Telefoner, IPads, datorer, handväskor etc är det attraktiva och det ska man aldrig lämna i bilen med eller utan skuff.
Dom stopp man gör med bilen full är ju när man förflyttar sig mellan två olika boenden och detta sker i regel under dagtid med kortare stopp. När man gör dom stoppen så får man ta med sig värdesakerna oberoende av bil.
27 jan. 2015 21:49
Som Birgere skriver, inga värdesaker!

Man ska inte lämna någonting, inte ens småpengar, som någon kan tänkas vilja ha. Sugmärken efter en GPS ska man torka bort, onödigt att lämna det allra minsta som kan locka.

När man kör runt med väskorna i bilen ska man tänka på var man parkerar, en öde bakgata, avsides del i ett P-hus är dåliga idéer, parkera där det rör sig folk hela tiden, är det på kvällen, välj en upplyst plats.

I SUVar finns ibland en gardin att täcka bagaget med men oftast saknas den nog. En större SUV är annars bekvämast. Fusion hade vi på en resa, den funkade för två med två resväskor och två ryggsäckar plus en kylväska och lite annat man behöver under resans gång, allt fick dock inte plats i bagaget, ganska trevlig bil men trängre än t.ex. Ford Escape (mellan SUV) som vi också haft. När vi hade en Fusion räknades den inte som Full Size utan Intermediate, vet inte om Avis ändrat det sen dess, den brukar benämnas som mellanstor bil i andra sammanhang.
Av Marulk
28 jan. 2015 08:33
Många kloka svar ovan som vi instämmer med. En annan sak att tänka på när det gäller lämna bilen obevakad....reser ni i ngn av nationalparkerna eller i skogsområden överlag.....lämna överhuvudtaget inget som kan dofta mat i bilen, alltså inte ens ett godispapper....björnar har mycket bra luktsinne och väldigt starka ramar som med lätthet 'öppnar' en bildörr. Och naturligtvis detta råd oavsett storlek på hyrbil ;)
28 jan. 2015 19:08
Tack för alla råd och påpekande ;-).....vi valde att boka en Standard Suv och vi bokade via Tripwheels.com . http://www.tripwheels.com/. Vilken kanonsida med utförlig information samt vilket proffsigt bemötande man fick per telefon när man pratade med dem. Mycket imponerad så långt...sen får vi se när vi hämtar ut bilen om allt är lika bra:-). Är det någon här som har erfarenhet om denna agent? Kul och höra om någon har bokat via de och hur det fungerade..
Av Birgere
28 jan. 2015 19:16
Citerat från Maekdahl:
Tack för alla råd och påpekande ;-).....vi valde att boka en Standard Suv och vi bokade via Tripwheels.com . http://www.tripwheels.com/. Vilken kanonsida med utförlig information samt vilket proffsigt bemötande man fick per telefon när man pratade med dem. Mycket imponerad så långt...sen får vi se när vi hämtar ut bilen om allt är lika bra:-). Är det någon här som har erfarenhet om denna agent? Kul och höra om någon har bokat via de och hur det fungerade..
Dom får ju väldigt goda recensioner. Jag har ännu inte bokat med dom men har haft mailkontakt med ägaren.
Snabbt och personligt svar tillbaka. Deras priser verkar variera ganska mycket men dom brukar ligga under dom andra agenterna.
Kan faktiskt se en fördel att boka via dom jämfört med att boka direkt med ett anonymt hyrbilsföretag.

Har dom kvar sin lågprisbevakning? Mao att om man bokar så håller dom koll på om det kommer bättre erbjudanden fram tills dess att man ska hämta bilen..
28 jan. 2015 19:56
Lågprisbevakning....det vet jag inte men de ska jag faktiskt kolla upp, Har de kvar den tjänsten så är det riktigt kanon. Återkommer när jag kollat med dem.