Stockholm

Av Steffea
20 okt. 2011 20:41
Visningar: 1210
Hej,

Jag har bokat en tur till Stockholm över nyår, någon som har några bra tips på vad som händer i Stockholm en nyårsafton?
Av Steffea
21 okt. 2011 19:38
Hej,

Nyårskonsert låter intresant, får undersöka detta närmare. Skansen har jag hört att det ska vara bra :) Tack för er respons.
Av Hkn
23 okt. 2011 15:34
Jag tillhör lokalbefolkningen och är därför en smula luttrad.
Stockholm vid nyår är ett lotteri.
Ett komplett trafikkaos, tjockt med folk och löjligt överprisad champagne.

Mina tips för att göra livet lättare:

- Boka allt ni kan. Och boka nu. Även om utbudet är OK, så är platstillgången långt ifrån obegränsad.

- Se till att befinna dig/er på ett bra hotell som ligger centralt (gångavstånd till det ni vill göra). Taxi är ett skämt på nyår (det gäller från tidig nyårsafton till tidig morgon på nyårsdagen) och ett litet snöoväder gör att allt tar tre gånger så lång tid att färdas till.
Ska ni absolut åka taxi;  förbeställ både ut- och hemresa för att slippa blodstörtning.

- Vill ni både äta dricka och dansa? Välj ett ställe som erbjuder både middag och nattklubb, så att ni slipper förflytta er. Fördel stora ställen som Berns, Café Opera och Sturecompagniet, alternativt Grand Hôtels nyårsfirande om ni inte känner för att gå loss så hårt.

Som framgått, är det i mångt och mycket en praktisk fråga om ni ska få en bra nyårsafton. Det handlar extremt mycket om logistik. Förbered er och livet kommer att bli betydligt enklare.

Själv flyr jag staden. Konstigt nog känns kaos på annan ort ofta lättare att handskas med.

Gott nytt!

:: hkn ::

PS. Om du/ni har någon slags militär utbildning, så underlättar det. Vid elvasnåret förvandlas 08-området till en krigszon med överförfriskade familjefäder som bränner av trekilosbomber i trånga gränder och hanterar fyrverkerilådan "som köpts till barnen" likt ett raketanfall mot Misrata. Don't say I didn't warn you.