St Barthelemy - värt pengarna?

27 maj 2013 19:47
Visningar: 2805
Hej,

jag har tittat en hel del på den svenska ex-kolonin St Barth i Västindien och möjligheterna att resa dit. Det jag har kommit fram till är att det är dyrt - både vad det gäller boende och mat. Men hjärtat säger ändå att det skulle vara värt det...

Min fråga är: Har någon erfarenhet av ön och kan ge mig handfasta råd om det är värt pengarna att besöka ön trots allt?

Mvh
Av Robin90
27 maj 2013 21:42
Hej !

Jag kan varmt rekommendera St Barth och dess ö-värld ;) Jag och min familj var där 2009 i feb/mars månad och längtar tillbaka varje dag. Vi kombinerade öarna St Marteen(där man landar från europa), St Barth och Anguilla, ca 3-4 nätter på varje ö. St Barth var helt klart den mysigaste och grönaste ön, öven om jag kan rekommendera Anguillas stränder. Vi bodde på Le Village St Jean på St Barth, fin utsikt över st jean stranden och rätt nära till bad, se www.villagestjeanhotel.com.

Flygbiljetter från Arlanda via paris/amsterdam går på ca 10000:- . Mellan öarna kan man antingen ta båt eller flyg. Vi valde att flyga till St Barth, går väldigt snabbt och smidigt, se http://www.fly-winair.com .

Det är riktigt häftigt att gå runt bland gatorna på St Barth och se svenska gatnamn =) Här har ni länken till hela vår resa: http://www.reseguiden.se/forum/resor/vastindien-2009-2294

Jag hade inte tvekat en sekund, ni kommer inte ångra er. Man lever bara en gång, eller hur ;)

MVH - Robin
28 maj 2013 19:24
Japp, håller med! Gjorde en rundtur och besökte Antigua, Anguilla, St Barths och Brittiska Jungfruöarna i två veckor 2008. Det var inte dyrt att ta sig till St Barths från St Martin och jag bodde billigt inne i Gustavia. Det är en jättevacker ö. Maten var något dyrare än andra karibiska öar, men tyckte inte det var värre än i Sverige.
29 maj 2013 16:19
Kan verkligen rekommendera St Barth. Kul med alla gatuskyltar på svenska. Dessutom så är ön vacker. Om du ändå ska resa runt i Västindien, så skulle jag absolut göra ett stopp på St Barth.
31 maj 2013 21:00
Tack så hemskt mycket för era råd! St Barth kommer definitivt att bli en ö som jag besöker vid en eventuell Karibien-resa.

Mvh