Sri Lanka tips...

Av Neville
6 juli 2011 20:28
Visningar: 7366
Hej..
Nu börjar planeringen till vinterns resa till Sri lanka.
Alla tips är varmt välkommna så som upplevelser, bra stränder, boende mm..
Tanken är att vi ska ta oss ner mot Hikkaduwa, Unawatuna och allt däremellan..!
Alla tips är varmt välkommna..!
Mvh Neville
Av Cecco
8 juli 2011 13:04
Hej,

besökte Sri Lanka förra sommaren och hade tre underbara veckor.

Några tips från mig (när det gäller stränder), men allt beror ju på vad du är ute efter.
Vi åkte tåg från Colombo ner till Galle och tog där en bajaj till Unawatuna. Skönt ställe fast mycket synd att de har byggt "sönder" stranden. Rekommenderar maten på Thaproban och One Love.
Bodde på Thaprobans "systerställe" i närheten av Dream House. Helschysst men inte det billigaste, men det gick att pruta en del.

Därefrån buss till Tangalla och bodde på Mangrove Cabanas (ta en bajaj från Tangalla), åk hit om du vill koppla av och få lite tid ute i ingenstans. Gå promenader på en öde strand och läs en bok under skuggan av en palm, inget partyställe alltså. Mycket god och vällagad mat, som du beställer i god tid några timmar före måltiden så köket hinner köpa hem det som behövs.

Besökte även Sigiraya, Galle, Kandy, Ella, Yala, Nuwara Eliya... så fråga på om du vill veta något mer.

Önskar dig en underbar resa!
Av Neville
10 juli 2011 15:09
Hej..! Tangalla lät helt suveränt att spendera några nätter i.. Hur lång tid tar det att åka från Unawatuna till Tangalla? Vad tyckte du om Galle? något du rekomenderar?
Av Cecco
10 juli 2011 18:23
Hej,

kommer inte riktigt ihåg hur lång tid det tog men vi tog en bajaj till busshållplatsen ute vid stora vägen, första bussturen tog kanske ett par timmar och sedan var det byte i Matare och knappt två timmar till på buss. Sedan bajaj sista vägen - tog nog en halvtimma för det var dåliga vägar sista biten.
Var noga när du betalar bussbiljetten i Matare, det är svårt att veta vem som faktiskt är busschaufför och ska ha pengar. Vår riktiga busschaufför kom på en svindlare som försökte sälja biljetter till oss och det blev galet mycket bråk.

Ring gärn innan och boka en bungalow för det finns inte många. Det är visserligen inte högsäsong men det kom ett par när alla var uthyrda som fick bo i ett mindre mysigt rum.

Galle e trevligt. Hade hört så otroligt mycket gott om stället så jag blev nog lite besviken, men som sagt det var kanske för att förväntningarna var skyhöga. Det är väldigt lugnt och trevligt. Ni kan lätt ta er dit för att spendera en dag eller eftermiddagen/kväll om ni bor i Unawatuna. Vi åkte dit ett par gånger med bajaj, det är smidigt och kostar inte många kronor. Här finns även flera ATM, en av dem fungerade inte vårt VISA kort så råkar ni ut för samma problem letar ni bara upp nästa. Finns ingen (eller fanns iaf inte förra året) ATM i Unawatuna.
Åt mycket gott (och billigt) på Mama´s Galle Fort Roof Café & Guest House (även Lonely Planet rekommenderar stället men det visste vi inte då). Smala trappor leder upp på taket och det är mysigt att sitta där och äta.

//Cecilia
20 feb. 2014 21:41
Saknar verkligen sri lanka och längtar till mina veckor på ön. Behöver ni tips om er resa så har vi dokumenterat allt på vår hemsida, finns även om en massa andra ställen som vi hsr besökt. Http://letsdotheworld.com