Sri Lanka oktober - tips?

Av Em588
23 juli 2014 10:57
Visningar: 1849
Hej!
Jag och två kompisar ska resa till Sri Lanka i 2-3 veckor i oktober. När jag har kollat runt lite och läst om klimatet verkar det som att det alltid är bra väder i någon del, dock blir jag inte riktigt klar över vart det är bäst i oktober. Är det någon som har tips på vart vi skulle kunna åka då? Det vi är ute efter är bland annat sol, bad, naturupplevelser och gärna surfing (är nybörjare), men också att bara njuta av landet och kulturen.
Vi är också lite intresserade av yoga retreats några dagar om någon har tips på något ställe? Vi har ganska begränsad budget så det vi är ute efter är något som inte är alltför dyrt och lyxigt.

Efter Sri Lanka åker vi vidare till Indien där vi ska vara i ca 2månader. Så har ni något tips om det tar vi gärna emot det också :)
Av Hannahl
23 juli 2014 11:25
Jag har inte varit på Sri Lanka i oktober. Men ett måste är safari i Yala nationalpark. Helt fantastiskt med massa vackra djur tex elefanter, gepard, mungo, bufflar, krokodiler, fåglar och massa annat.
Kandy är fint och även Ella i bergen, fina stränder finns i Unawatuna och nere på södra sidan med ganska höga vågor. Här kan man även se havssköldpaddor lägga ägg. Dambulla, Sigiriya är kända för sin gamla kultur och väl värt ett besök. Det är lätt att ta sig fram med privat chaufför eller att åka tåg, jag skulle undvika lokalbussen pga att de kör som idioter. Lycka till!
Av Em588
25 juli 2014 10:19
Tack för tipsen! Allt låter väldigt härligt :)
Av Ua14
1 aug. 2014 10:34
Mirissa är en jättevacker strand man måste besöka! Drt är väldigt billigt då ni kan säkert lyxa till med fina hotell. Vi var på ett hotell ett par nätter. Vi hade två stora rum med vars rtt badrum och 20 m till havet. Ftukost ingick och allt det gick på 300 kr ca. Be någon som bor där att få kontakta elefanten monica. En elefant man hyra och RIDA! Hon finns på google. Bentota tror jag att det var bra surfing ställe. Wadduwa är också väldigy fint och regnar bara någon gång per vecka. Var där i okt och boddr i Wadduwa men skurarna var bara svalkande och behövdes.
Av Mitch54
1 aug. 2014 10:46
Aragum bay, Danish vila. Surf och relax. Jätte snäll människor där!:)
2 okt. 2014 03:31
Hej! Jag ska resa ensam till Sri Lanka nu på söndag 5 oktober och stanna till 20 oktober. Tanken är att backpacka längs väst-syd-östkusten och sedan ta the hill country, kandy, allt det där! Vill så otroligt gärna hitta andra backpackers att resa runt med. Skulle man kunna få haka på er någonting?

När åker ni och hur/var ni tänkt resa runt?

/Josephine
Av Em588
3 okt. 2014 21:08
Hej Josephine! Vi är i Ella just nu, kom hit idag. Vi är väldigt oplanerade i vår resrutt men tänker att vi stannar här några dagar. Efter det åker vi antingen till Aragum bay eller mirissa (beror lite på vart det är bäst väder och vad vi känner för). Efter det jobbar vi oss längs med kusten upp mot Colombo och lämnar Sri lanka 21/10. Du får jättegärna haka på oss om du känner för det! Du hittar mig på Facebook som emma Herloff (borde vara den enda).

//Emma