Sri Lanka

Av M58
26 okt. 2010 11:24
Visningar: 2817
Ska besöka denna spännande ö i januari. är det någon som har bott i Negombo ska ligga bara 2 mil norr om Colombo.Hur riski är det att åka komunalt?
7 nov. 2010 19:13
Grattis till detta val - trevliga människor och fina bad - har bott strax intill ett guesthouse i Negombo julen 2003 och firade årets ingång 2004. Ingen som helst risk att åka kommunalt men som vanligt finns det ju på alla ordter "lurendrejare" bland de många som vill att man skall åka taxi. Följ gärna med på utflykter till teplantager etc och även på sightseeing i Colombo. Tyvärr försvann en verklig plats att besöka nämligen "sköldpaddsodlingen" i Bentota med tsumikatastrofen - ett oförglömligt minne. Hoppas Ni får en trevlig resa - tag gärna en övernattning ibland bergen - det finns många hotell att välja på och det kan ju också vara ett minne att vakna och apor på balkongen,
8 nov. 2010 13:30
Hej - jag återkommer med tips i Sri Lanka
En bra och pålitlig Tour Operator i Negombo är Shantha Tours -Sunflower Beach Hotel
Ytterligare besökstips "Botanical Gardens - National Zoollogial Gardens - Elephant Orphanage - Pinnawala = ett måste - en middag på Sanmali Beach Hotel i Marawila är inte heller fel.

Försök att hinna med så myckert som möjligt - allt är värt att uppleva
Av Petteri
21 dec. 2010 14:01
Citerat från m58:
Ska besöka denna spännande ö i januari. är det någon som har bott i Negombo ska ligga bara 2 mil norr om Colombo.Hur riski är det att åka komunalt?
Helt riskfritt skulle jag nog säga. Bodde på sex guesthouse runt om sri lanka, åkte taxi från negombo söderut till merissa vilket tog 8 h och kostade 80 kr per pers i minibuss med 9 pers. Om vi tagit tåget så hade det tagit från colombo ca 2,5 h till hikkaduwa och kostat 20 kr. Vi gjorde det efter en vecka efter att ha åkt runt, tangalla östkusten, fint men svårbadat pga korall och vågor.
Mer priser
Färskpressad juice mango pineapple, papaya, 8-15 kr
Taxi 2 km 8 kr
Dubbelrum 40-200 kr natten
Grillad tonfisk 35 kr
Pilsner 62 cl lion lager 14 kr
Billabongshorts 50 kr
Hummer 300 kr
Hyra surfbrada ca 50 kr per dag
Hyra scooter. 50 kr per dag rekommenderas men farlig och intensiv trafik pa vagarna
Tåg från Colombo till ella i bergen 9 h 30 kr i 2 klass 3 klass roligare 15 kr.
Fantastiska vyer pa taget.
Priser i sri lanka är låga.
Du kan hyra en 2a i en by för 80 kr i månaden. Ett hus för 5000 rupier ca 330 kr.

Min favvo var dondoduwa 3 km söder om Hikkaduwa surfstad nr 1, Sea shine inn dubbelrum 130 kr natten inkl frukost för båda! Bara frukost kostar runt 70 för 2 pers..
Stora rum rent, fläkt, myggnät, varmvatten och fint badrum precis på stranden och de lagar maten eftervad du vill ha, ca 30 kr för valfri maträtt.
10 pers på kilometerlång sandstrand och lite fiskare. Sandbotten och ett mindre beachbreak för nybörjarsurfaren. Det är tungt att åka hem imorgon från ett trevligt land!
Hit kan du åka flygstol med barnen eller själv, det är lätt.
Av Joakimn
22 dec. 2010 08:26
Bodde i Negombo som första natt o sista natt på våran 6 veckors resa till Sri -lanka 2007
Var enl mej ett rätt trist ställe, visst vi hade en fin tid där men när man sett vad kusten har att erbjuda så
skulle jag lägga mesta tiden efter Bentota och vidare mot Jala
Vi reste med flera transporter i landet hela kusten.(buss tåg cykel o mc.)
upplevde att om man vill bodysurfa så är Merissa bäst ,snorkla o bada i fint vatten,Unawatuna.
Riktig surfing Hickaduwa. Dykning från Walogama var ok, inte mer.. sen är det helt rätt.de bra stränderna börjar vid Bentota och blir bättre o bättre. //gå in på min sida för bilder..:>)
Andra sidan av Sri-Lanka finns också..men det är en bit dit o annat klimat, har en monsun som inte riktigt är över förren feb.
hur länge är ni i Sri Lanka? o När åker ni?
Vad är ni för typ av resenärer..sol o bad, äventyr,kultur,eller bara slappa?..
sen tror jag att det är "lugnt "att resa kommunalt..ha själv aldrig haft några problem..o en resa utan är ingen resa.
24 dec. 2010 02:44
Vad jag minns från 1988 då vi bodde i Hikkaduwa var att vi knappt vågade bada på grund av vågorna men säkert kul för surfare.
Mvh Eva
Av Staul
30 dec. 2010 22:21
Citerat från m58:
Ska besöka denna spännande ö i januari. är det någon som har bott i Negombo ska ligga bara 2 mil norr om Colombo.Hur riski är det att åka komunalt?
Hej!
Vi åker 12 januari till Negombo.Har bokaT på Dolphin hotell i negombo 2 veckor sedan bär det av till Kandy Ella Unawatuna Kalutara mm. Tydligen en upplevelse att åka tåg här. Vi har bokat på i kandy Queens hotell 2 nätter och i Ella 2 nätter, det blir väl tåg eller bil med chaufför. När åker ni?/Ulla