Sri Lanka

Av Staul
6 okt. 2010 13:55
Visningar: 3212
Vi undra var stränderna är bäst p åSri Lanka. Vi har bokat 2 veckor i Negombo men det verkat som det är bättre längre söderut terx Bentota
8 nov. 2010 13:44
Hej - kan tyvärr ej vilka stränder som är bäst - vi bodde i Negombo 14 dagar på hotell Sunflower Beach Hotel och där var stranden (stränderna) alldelas utmärkta - vidare norrut hittade vi en fin plats vid Marawila - Sanmali Beach Hotell - peerfekt - söderut vid Bentota var också utmärkt men nu kan vi inte veta hur det ser ut efter havsflodskatastrofen som bl a ödelade den fina sköldpaddsodlingen - verkligen sorgligt.
I Negombo kan jag rekommendera en Tour Operator "Shantha Tours" om de nu är kvar - det har gått några år sedan vi var där. Passa på och res runt - det är mycket mer än bad att upptäcka - hoppas Ni får en trevlig resa.
Av Petteri
21 dec. 2010 14:06
Citerat från staul:
Vi undra var stränderna är bäst p åSri Lanka. Vi har bokat 2 veckor i Negombo men det verkat som det är bättre längre söderut terx Bentota
Helt riskfritt skulle jag nog säga. Bodde på sex guesthouse runt om sri lanka, åkte taxi från negombo söderut till merissa vilket tog 8 h och kostade 80 kr per pers i minibuss med 9 pers. Om vi tagit tåget så hade det tagit från colombo ca 2,5 h till hikkaduwa och kostat 20 kr. Vi gjorde det efter en vecka efter att ha åkt runt, tangalla östkusten, fint men svårbadat pga korall och vågor.
Mer priser
Färskpressad juice mango pineapple, papaya, 8-15 kr
Taxi 2 km 8 kr
Dubbelrum 40-200 kr natten
Grillad tonfisk 35 kr
Pilsner 62 cl lion lager 14 kr
Billabongshorts 50 kr
Hummer 300 kr
Hyra surfbrada ca 50 kr per dag
Hyra scooter. 50 kr per dag rekommenderas men farlig och intensiv trafik pa vagarna
Tåg från Colombo till ella i bergen 9 h 30 kr i 2 klass 3 klass roligare 15 kr.
Fantastiska vyer pa taget.
Priser i sri lanka är låga.
Du kan hyra en 2a i en by för 80 kr i månaden. Ett hus för 5000 rupier ca 330 kr.

Min favvo var dondoduwa 3 km söder om Hikkaduwa surfstad nr 1, Sea shine inn dubbelrum 130 kr natten inkl frukost för båda! Bara frukost kostar runt 70 för 2 pers..
Stora rum rent, fläkt, myggnät, varmvatten och fint badrum precis på stranden och de lagar maten eftervad du vill ha, ca 30 kr för valfri maträtt.

Merissa och donduwa var bättre stränder än negombo, ta tåget ner så kan ni hoppa av där det ser bäst ut. 2 mil norr om hikkaduwa är vattnet ljusblått och fint. Åk runt med buss, kostar inget.
Av Joakimn
22 dec. 2010 08:12
Bra info Petteri..
Var också mobil längs hela kusten.(buss tåg cykel o mc.)
upplevde att om man vill bodysurfa så är Merissa bäst ,snorkla o bada i fint vatten,Unawatuna.riktig surfing Hickaduwa. sen är det helt rätt.de bra stränderna börjar vid Bentota och blir bättre o bättre.
Andra sidan av Sri-Lanka finns också..men det är en bit dit o annat klimat, har en monsun som inte riktigt är över förren feb.
hur länge är ni i Sri Lanka? o När åker ni?
Av Staul
22 dec. 2010 11:08
Åker den 12 januari och stannar i 5 veckor. SKall vara 2 veckor först i Negombo och sedan resa runt, Kandu Nuwara EIyla och Unawatuna Kalutara mm