Spontant till Vietnam över jul, HJÄLP!

28 nov. 2013 11:07
Visningar: 798
Hej,

Jag och min sambo har hittat en flygbiljett till någorlunda ok pris 22 december - 6 januari till Ho Chi Minh. Det är bara det att båda är väldigt nyfikna på Vietnam men vet knappt någonting om det. Så jag tänkte se om någon här har tips på boende, vart man ska befinns sig julafton och nyårsafton och framförallt vad vi inte får missa när vi besöker landet.

Vi bor gärna bra och besöker gärna fina stränder!

Väldigt tacksam för alla tips!
28 nov. 2013 11:51
Flyg till Phu Quoc ö under Julen eller Nytt år. Boka rum på förväg. Är på peakseason där.
Famiana resort / eller Acardia Resort är båda fina!

Från Phu Quoc kan ni flyga till Can Tho, där du kan besöka mekong delta. Senare tar bussen till HCMC.

I HCMC: missa inte Cuchi Tunnel, och Aoshow..

MVH,
Steve
7 dec. 2013 19:23
Grattis ni kommer få det fantastiskt !
Jag och min man var där förra året och åker tillbaka i år igen. Denna gång stannar vi i 4 veckor. Det är ett fantastiskt land. Vi flög till HCM och bodde på Spring hotel. Billigt men helt okey. Se till att bo i distrikt 1. Då bor ni centralt Vi brukar boka på Agoda. Vi valde sedan att ta tåget efter kusten. Spännande men vi var inte så imponerade av badorterna. Det var för turistiska för oss. Vi tog sedan buss, via Dalat som var en trevlig bergstad,tillbaka i HCM flög vi till Phu Quoc. Där valde vi att bo i nordost. Där det inte var så mycket turister men fantastiska ständer som man nästan var ensam på. På vägen tillbaka till HCM kan ni ta båten till Rach Gia och ta er genom Mekongdaltat. Vi valde att bo några nätter i HCM på slutet. Där vi handlade och njöt av den underbara staden.
7 dec. 2013 20:58
Hej vi var heller inte så imponerade av stränderna, men jag tror verkligen på Phu quoc . Vi illande annars Hoian. Ha det jätte härligt!
Av My53
8 dec. 2013 10:32
Om man är ute i god tid är inrikesflyget billigt. Hoi An tyckte jag också var fint, gammal kulturarvsstad. Mkt turister ja men hyr cyklar o cykla ut på landsbygden. Där finns inte en turist o jättevackert o intressant! Phu quoc också ett intressant ställe. Man kan hyra moppe om man vill ngt annat än strand( härlig strand med små matställen där man sitter o lyssnar på vågorna. Ingen fin snorkling dock om det är det ni är ute efter.) Ho Chi Minh är en myllrande moppefylld kaotisk intressant stad. Krigsmuseet tycker jag att man inte får missa.
Massa grönt i maten ( de har en sorts köttsoppa som jag glömt namnet på men man lägger i färskt grönt och det är jättegott). Ni kommer attdetberor en mkt härlig resa tror jag. Om ni ska till Phu quoc så kolla in boendena så snart som möjligt för det är högsäsong o då kan det vara svårt att få boende vid stranden.
9 dec. 2013 07:48
Vi hade jätte fin snorkling på Phu Quoc. Vi hyrde kanoter på vårt hotell och paddlade ut till en ö där det var fantastisk snorkling. Det kom även turistbåtar dit så det finns turer att åka om man väljer att bo nära Duong Dong.
Av Hille2
9 dec. 2013 08:42
Ett tips när det gäller snorkling på Phu Quoc är att inte åka med de utflykter som går söderut. Snorklingen där är inte mycket att ha, ja man kan gott säga att den är usel. Trots detta försöker de flesta arrangörer att få turisterna att åka dit. Detta pga av att det är där de har båtarna. Det förekommer t.o.m. att man säger att det är dåligt väder i norr så att du, även om du har bokat en utflykt till den norra änden av ön, ska känna dig tvingad att följa med till den södra. Gör inte det, kräv pengarna tillbaks och vänd dig till en annan arrangör.
Av Mir
11 dec. 2013 23:56
Hej,

Min sambo och jag åker till Vietnam i slutet av nästa vecka och vår första semestervecka planerar vi spendera på Phu Quoc för att "landa" och njuta av stränderna. Vi är båda rätt förtjusta i snorkling men då vi vill resa så lätt som möjligt vill vi helst slippa att packa med oss snorkel och cyklop. Finns det möjlighet att hyra utrustning på ön utan att man måste följa med på båttur? Alternativt, går det att köpa okej grejer till ett okej pris om andan faller på?

Resetrollet, vilket hotell var det ni hyrde kanoterna på och vad hette ön? Det låter verkligen som något som passar oss, slippa båtturerna och få råda lite över sig själva..