Split - Brac - Korcula - Trogir

24 juni 2015 15:17
Visningar: 744
Hej på er!
Jag och min bättre hälft har bokat en resa till Kroatien i augusti och har planerat resan som så:
Split
-Brac-Korcula-Trogir.

Jag söker nu efter era bästa tips och sevärdheter på respektive ställe :)

Tack på förhand!
Av Ansun
26 juni 2015 09:17
Vad härligt att ha en resa till Kroatien inbokad!

Vi var till Korcula för två veckor sedan och jag kan dela med mig av någonting som vi gjorde.
Vi bodde i centrala Korcula och hyrde en privat lägenhet i ett hus i den gamla delen med en fantastisk utsikt över hamnen från vår balkong.
Den bästa stranden hade vi bara två minuter från oss, perfekt!

En av dagarna så tog vi bussen till grannbyn Lumbarda ca 15 minuter bort och kostade omkring 15 kuna. Vi klev av bussen i centrala Lumbarda och promenerade efter den vackra strandpromenaden längs med havet tills vi kom fram till sandstranden Bilin Zal.
Sandstränder i Kroatien är ju inte vanligt, men på Korcula fann vi faktiskt 3 st sandstränder när vi promenerade/cyklade runt.
Från stranden Bilin Zal så promenerade vi genom de vackra vingårdarna över till den andra sidan där vi hittade stranden Vela Przina, också en fin sandstrand.
Sen fortsatte vi att promenera genom de vackra vingårdarna tills vi kom tillbaka till byn Lumbarda, en promenad på ca 15 minuter. Det gick även att ta bussen ut till sandstränderna, men då hade vi ju missat hela upplevelsen med strandpromenaden vid havet och de romantiska vingårdarna.

Ett tips kan ju vara att hyra en cykel inne i Lumbarda och cykla runt istället, men vi gillar att promenera så nu blev det så.
Det var ett av mina tips i alla fall. Korcula var väldigt mysigt!
22 juli 2015 15:35
På Brac kan jag varmt rekomendera stranden "Zlatni rat" (Gyllene hornet) i byn Bol. Den har utsetts till en av världens vackraste stränder. Väldigt fin sandstrand med kristallklart turkost hav! Super fint.

Om ni bor långt därifrån så kan ni enkelt ta er dit genom att sätta er i en båt-taxi, (finns alltid ett par stycken vid hamnen) tar ett par minuter :)
23 juli 2015 16:33
Hej!

Är i Kroatien sedan drygt en månad. Solen strålar och temperaturen har inte varit under +33 gr en enda dag så det gäller att dricka mycket vatten. De kroater som jag talat med är förvånade över värmen, att den håller i sig. Visst är det härligt men det medför tyvärr att brandrisken är enorm! De senaste 5 dagarna brinner det på bl.a. Korcula samt två mindre öar och brandkåren sliter dygnet runt med alla möjliga medel, flygvattenbombningar bl.a.

När Ni hyr bostad se då till att det finns luftkonditionering och att det ingår i priset!

Trevlig resa och njut.
Lisa

p.s. När man talar om trollen, nu plötsligt åskar och blixtrar det ordentligt och det REGNAR!!!!