Sol & värme södra Kalifornien runt nyår

Av Stappe
18 feb. 2013 20:37
Visningar: 2109
Tänker fira 50 år med att åka highway no 1 från San Francisco till LA. Därefter Las Vegas. Så långt är det klart. Vi ska flyga hem från San Diego.

Men vi har även tänkt att försöka hitta sol och skaplig värme några dagar i t ex Palm Springs, San Diego eller annan lämplig ort i södra Kalifornien.
Har någon tips om vilken av dessa platser som normalt är solsäkrast och varmast runt nyår? Eller har någon något annat tips. Är det varmare lite längre in mot öknen så års, eller tvärtom? Jag är medveten om att det är betydligt svalare än sommarhalvåret, men nu är det i december vi ska resa, så det är bara att göra det bästa av det.

I övrigt tar jag gärna emot tips runt Highway no 1 också. Har läst om Big Sur och Santa Barbara. Räcker två nätter mellan SF och LA? Vi har begränsat med antal nätter....

Tack för hjälpen!
Stappe m familj
Av Annl
18 feb. 2013 21:14
Varmast bör det ju vara längst söderut i San Diego vid den tiden på året -så är det i alla fall på sommaren.

Under vår roadtrip hade vi två nätter mellan SF och LA men sett i efterhand så känns det för lite.
Av Hawaii
19 feb. 2013 02:05
Vinterhalvåret är den årstiden då det är osäkert väder i södra Kalifornien. Det kan regna, och i så fall är det ingen direkt skillnad i temperatur. Men, om det är soligt är det definitivt varmare i Palm Springs (och det är stor chans för sol - även på vintern). Palm Springs har utpräglat inlands (öken) klimat, vilket innebär kalla nätter (ner mot 0 Celsius) på vintern och varma och behagliga dagar (förutsatt sol), medan San Diegos väder kontrolleras av Stilla Havet, som är relativt kallt (vid södra Kalifornien). Det innebär betydligt mindre temperatur-skillnader mellan dag och natt jämfört med Palm Springs t.ex. Inte så kalla nätter och inte så varma dagar, men är det en solig vinterdag är det i alla fall behagligt. Kanske +20C eller så. De ENDA gångerna som San Diego kan ha varmare dagar än Palm Springs är när det kommer en utpräglad s.k. "Santa Ana wind" från öknen, men det inträffar i princip endast på sensommaren. Under mina tio år i San Diego upplevde jag det bara ett halvt dussin gånger.