Sol och bad

Av Ananta
25 sep. 2017 14:29
Visningar: 663
Hej,
Jag planerar att åka med familjen till Ecuador i en månad nästa sommar. Verkar vara ett land som har mycket att erbjuda och med hanterbara logistiska utmaningar. Under våra månadslånga resor brukar vi vilja ha en dryg vecka med sol och bad. Jag blir inte riktigt klar över om det är bad och solklimat längs Ecuadors kust under de svenska sommarmånaderna? Vore tacksam för närmre information och eventuella tips om trevlig besöksmål.
Av Tintani
26 sep. 2017 19:30
Har inte koll på klimatet men har förstått det som att eftersom det ligger på ekvatorn som skiftar klimatet mer beroende på vart i landet man åker än när.
Vi valde att lägga vår sol och badvecka längs kusten norr om Montanita, strax norr om Olon. Montanita är ett härligt backpacker/surfarställe med mycket fest så kul att ha nära.
Här kan du läsa lite mer: http://cathinkaingman.se/ecuadors-basta-strand/
Av Ananta
26 sep. 2017 20:02
Hej Tintani
Tack för för ditt svar och länken. Olon verkar klart intressant. Var du där under svensk sommar? Soligt?
Av Tintani
27 sep. 2017 17:21
nej vi var där över nyår och då var det ljuvligt!
29 okt. 2017 07:40
Jag var i Quito, Guyayaquil, Galapagos och Montanita i dec/jan 16/17. Det var helt ljuvligt men ödsla inte tid på Guyaquil. Det var en ganska ful och stökig storstad som jag inte kände mig helt trygg i på kvällen. Galapagos är ett måste om ni åker. Det var ett minne för livet och en upplevelse som jag så så glad för att fått vara med om. Även Montanita var så mysigt! Kan inte svara för hur vädret är i juli men det borde vara varmt i alla fall året runt då det ligger vid ekvatorn.
Av Jonas73
29 okt. 2017 13:04
Hej,
Jag håller med om att Galapagos har riktigt fina stränder. Det är helt klart en av de mest fantastiska platser jag har besökt hittills. Under svensk sommar (juni - augusti) är det den lite kallare och torrare årstiden på Galapagos. Vattentemperaturen kan sjunka ned till 18 -20 grader. När jag var på Galapagos i maj för några år sedan tyckte jag att vattentemperaturen var i kallaste laget, särskilt för lite längre snorkling.

Jag håller även med om att man med fördel kan skippa Guayaquil, även om jag tyckte att strandpromenaden och Cerro Santa Ana var trevliga.

Jonas
Av Ananta
29 okt. 2017 13:56
Tusen tack till alla för att ni delar era erfarenheter. Något förvånande att det regnade så mycket i Montanita i Juli - guideboken hävdar att det ska vara lite regn i juli i närliggande Guyayaquil. Galapagos ska vi försöka besöka. Tänkte ordna resan på plats.