SÖKES: Spanska guldkorn

19 apr. 2007 16:35
Visningar: 1240
Jag har haft tankar om att åka till södra Spanien i höst, kanske i September. Min tanke är att jag ska lyckas få med mig min sambo, om han har tid och vilja. Jag har varit i trakterna en gång tidigare, år 2002. Då besökte jag Grenada och reste sen vidare med buss till Cadiz. Besökte även Jerez De La Frontera. Jag kan tänka mig att återvända till alla ställen igen. Min idé är att flyga till Malaga, hyra bil och sen resa omkring i södra Spanien, främst utmed kusten.

Jag önskar tipps om charmiga orter att besöka, BILLIGA ställen att bo på och genuina kvartersrestauranger med otroliga tapas och gott vin. Jag vill hitta till små pärlor och stora upplevelser, gärna bortanför alla stora hotellområden. Jag föredrar charm framför lyx, och personlighet framför komfort. Ett och annat äventyr kan ju heller ej skada...

Finns det någon som kan dela med sig av sina spanska guldkorn? Eller eventuella andra erfarenheter som tex spansk biluthyrning, septembers spanienväder etc.

/Teresa
21 apr. 2007 22:36
Vi flyger till Malaga och hyr bil genom Allamo, de har kontor på flygplatsen. Följ sedan vägen mot Algeciras-Cadiz. Första stopp Tarifa, surfparadiset, men också en genuin gammal stad. Där finns boende i alla prisklasser. Åk därefter mot Cadiz, ta av mot Bologna, där de gamla romerska baden finns. Med sitt pass går man in gratis och kan se utgrävningarna. Åk därefter till Zahara, där det finns en underbar strand. Besök sedan Vejer högt uppe på berget. En fin gammal stad med en underbar utsikt, massor av mysiga restauranger och gränder. Besök Trafalgar-fyren, där Nelson hade sitt sjöslag och Canos de Mecca och Barbate. Nästa stopp blir Conil med sin underbara strand, här finns allt , kultur, moderna hotell, restauranger. Besök hamnen och fyren i Cabo Roche. Därefter åk till Sancti Petri, både gamla och nya delen. Sedan Chiclana, saluhallen där är värd ett besök. Åk till San Fernando och upplev atmosfären där, därefter Cadiz med sin gamla stad och det moderna. I Puerto de Santa Maria äter man underbara skaldjur på restaurangerna vid floden och avsluta med Jerez och kanske besök på en sherryfabrik. Rum finns nästan överallt, restauranger också. På vägen mellan Novo Sancti Petri och Chiclana ligger Maytee, en restaurang som har den godaste grillade kycklingen. I Conil på Terrazza Medina äter man supergod tapas.
Vädret brukar vara varmt, ca 25-30 grader och ljumma kvällar. Jag åker själv till Conil den 15/9, vi har ett hus där sedan 40 år.
Av Mirreli - Reseguiden.se
22 apr. 2007 19:50
Hej, bodde i Mijas Costa under några år och vi åkta själva ofta in mot inlandet för att göra något annorlunda, besökte som dig bla Jerez de La Frontera! Först skall du inte oroa dig för vädret under september, det är en varm och go månad och normalt aldrig regn. Jag skull rekommendera dig att besöka "El Chorro", en fantastisk ravin inte långt ifrån Malaga som har figurerat bla vid filminspelningar! Runt El Chorro finner du även vackra vattenreservoarer, en del kan man även bada i (populärt hos spanjorerna när kusten är full). Fann en sida på Google med bra info: http://marbella.com/eng/mis.asp?Id=23&l=eng
Om du åker dit, missa inte den vackra byn Antequerra.
Sierra de Cazorla är ett fantastiskt vackert naturreservat som tillhör Provinsen Jaen. jag letade lite lätt efter info på Google men hittade mest spanska sajter, hoppas att du kan hitta bra info om området för att det är verkligen värt ett besök, så storslagen natur är svår att finna.
Ang. boenden hade vi en bok som hette "Special places to stay in Spain". Genom den hittade vi hotell som tidigare hade varit munkkloster, kvarnar och många andra oförglömliga miljöer och människor.
Ha en bra resa och undrar du ngt mer är du alltid välkommen att fråga! mvh Mireille