Söker sol&bad resmål/hotelltips i närheten av Singapore

22 okt. 2013 21:59
Visningar: 807
Hej,
under 2,5 veckor i feb/mars kommer vi befinna oss i Singapore för att hälsa på vänner. Vi ska utforska Singapore några dagar men vi tänkte också passa på att resa på sol&bad semester under tiden vi är där, har ca 10 dgr för sol&bad semester. Här behöver vi tips! Vart ska vi åka? Mottager tacksamt tips och ideér på resmål och hotell!

Vi är en barnfamilj med 2 barn ca 5 år. Vi önskar egentligen ha så minimal restid som möjligt från Singapore eftersom vi ändå rest långt/länge från Sverige för att komma dit. Vi är ganska bekväma så kanske runt 4-stjärniga hotell/resort. Gillar att ha lite att göra om dagarna men fokus är att slappa/umgås/bada med barnen.

Vad säger ni; Indonesien, Malaysia? Har skummat Reseguiden.se lite och sett Redang, Bintan, Langkawi - rekommenderar ni något av dessa? Något annat resmål? 1 eller flera resmål på 10 dgr?

Och - hinner vi med att besöka (borde vi) Kuala Lumpur också när vi ändå är "i närheten"? Jag skulle gärna vilja se staden men med små barn är det väl inte optimalt kanske.
Av Theelf
22 okt. 2013 23:27
Hej Lina,

Tioman ligger närmast. Men kolla upp regnsäsongerna noggrant. Skall själv till Tioman under påsk.
Perhentian är också fint. Ta buss eller flyg till Kota Bahru. Men samma sida av näset som Tioman.
Annars tror jag på Lombok eller Sulawesi i Indonesien.
Kolla upp Air Asia. Grymt bra.

KL är väldigt trevligt. Och varför inte med barnen? KLCC parken är väldigt fin - där leker många barn. Och äter ni på Jalan Alor sitter ni på gatan med hela Asien kök att tillgå. Informellt och perfekt för barn.

TE
26 okt. 2013 15:36
Tackar! Ja Sentosa lär det bli att besöka.

Hur tar man sig enklast från Singapore till Tioman? Läst lite och det verkar vara buss några timmar och sen båt några ytterligare timmar? Kan man flyga?

Några tips om Rawa? Som ska ligga nära Tioman.
Av My53
26 okt. 2013 17:29
Har läst att det går flyg direkt till Tioman. När ni är på Sentosa glöm inte att kolla på det fantastiska akvariet. Helt fantastiskt även för vuxna. My