Söker Rese/Boende/Jobb sällskap Hösten 2011

Av Sofieb
28 mars 2011 22:24
Visningar: 621
Hej! Jag heter Sofie och är 21 år. Jag planerar att åka till irland i september och jobba på obestämd tid. Ingenting är bestämt, vill gärna ha en reskompis som också vill åka. Jag delar gärna boende och är intresserad av att hjälpa varandra hitta jobb och ordna allt som behövs för att vistas en längre tid i Irland. Hör gärna av er, jag är öppen för alla förslag! Irland är inte ett måste, tycker även att Australien, Italien och Spanien är intressanta länder.
Som sagt, hör av er! :)
Kram!
30 mars 2011 23:01
Hej Sofie. Tycker detta lät väldigt intressant och vill själv bort från vardagen ett tag. Irland låter nice! Om du fortfarande är sugen så är jag intresserad av att prata vidare och se om det blir något! Isåfall skicka ett mail till: (Logga in för att se e-postadress)

tjululu!
30 mars 2011 23:31
Hej! Jag är också sugen på att dra utomlands! Vart i Irland är du sugen på? Själv tycker jag att Dublin verkar intressant.
Är även intresserad av Spanien och Italien! Eller jag är intresserad av det mesta förutom London just nu!
Av Nonoe
5 maj 2011 18:32
SOFIE!! vad glad jag blir. Här har jag suttit i X antal timmar (kan vara en överdrift men det känns åtminstone så..) och letat efter diverse forum, bloggar, människor, information om Irland och att jobba där.
Har funderat på detta ett tag och ju mer jag tänker desto mer vill jag sticka dit.

Har aldrig besökt Irland förut men jag är svag för den irländska accenten och det verkar vara ett helt otroligt land. Italien eller Spanien är givetvis också intressanta länder, det är väl språket som kommer i vägen där men sånt fixar sig alltid. ;)

Om jag låter det minsta intressant så kan du väl höra av dig så kan vi prata mer om det?
Ha det så bra! :)

/Emelie
Av Lasse42
5 maj 2011 19:43
Kul med entusiastiska ungdomar, men jag tror ni låter fantasin skena lite för mycket.
Irland är hårt drabbat av arbetslöshet och det är säkert jättesvårt att över huvudtaget få ett avlönat arbete.
Vi var i Dublin i höstas och man ser massor av jobb utföras som inte existerar här t.ex sopa gatan med kvast, sitta utanför en bar med en reklamskylt mm. Taxibilkön bestod av hundratals bilar som väntade på körning osv.
Res gärna dit men räkna inte med att kunna försörja er med vanligt arbete, utan tjäna in reskassan härhemma först, eller leta på ett annat land att jobba i.
Fördelen med Irland är förstås att man mest pratar engelska och att kulturen liknar den svenska.
Av Callea
22 juni 2011 02:02
Hej! Såg att det va ett tag sedan du skrev men jag är verkligen jättesugen på att dra till Irland! Hör gärna av dig om du inte har ändrat dig! mvh en impulsiv kille!
18 juli 2011 16:27
Hejsan!
Ser att det finns några som är sugna på att fara till Irland att jobba, jag har själv fått jobb där och ska fara den 21 Augusti.
Blir där i minst 4 månader förhoppningsvis trivs jag och blir kvar längre, vore kul att få kontakt med någon mer som ska dit i samma veva!

Dennis
17 aug. 2011 22:52
Hejsan. Har ev ett jobb på gång i dublin nu om du fortfarande har planer på Irland. Det vore jätte roligt om man kunde åka några stycken och kämpa med vardagen tillsammans. hehe. Som sagt om det fortfarande är något du sikta på så hör av dig. Alltid lättare att hitta boende om man delar :D
18 aug. 2011 07:53
Citerat från missjonsson:
Hejsan. Har ev ett jobb på gång i dublin nu om du fortfarande har planer på Irland. Det vore jätte roligt om man kunde åka några stycken och kämpa med vardagen tillsammans. hehe. Som sagt om det fortfarande är något du sikta på så hör av dig. Alltid lättare att hitta boende om man delar :D
Hejsan!

Ifall det är mig du menar så är planerna fortfarande på banan, börjar faktiskt mitt jobb nu på måndag den 22 augusti, och jag far dit den 21 augusti nu på söndag.
Jag ska ju dock inte jobba i Dublin utan jag kommer jobba och bo i en stad som heter Dundalk som är ca. 50min lokaltrafik från dublin.

Har i alla fall lyckats fixa mig en lägenhet där också så nu börjas ett nytt liv i Irland :)
Men ifall du nu tar dig till Irland och börjar jobba så skulle jag väldigt gärna träffas någon helg när man är ledig.

Min mail är (Logga in för att se e-postadress) ifall du har några frågor eller vill träffas där borta :)

Mvh
Dennis