Snorkling

Av Foppis
21 jan. 2011 19:56
Visningar: 908
Jag är helt grön och har aldrig snorklat, men läst på lite tips och råd. Bör man köpa snorklingsutrustning hemma eller köper man det i Egypten? Skall till Sharm el sheikh. Jag tänker inte bli så avancerad, snorkla lite vid bryggan vid hotellet, och ev. följa med på en snorklings utfykt, inga dyk eller så, bara ligga och flyta och njuta :) Men tips och råd är välkomna. Vad kostar en enkel men ändå fungerande utrustning i Egypten? Tack för ev. svar :)
22 jan. 2011 09:23
Hei

Jeg liker godt å snorkle og har vært så heldig å snorkle på plasser som Maldivene, Malaysia, Thailand etc. Det å ha skikkelig utstyr er en del av opplevelsen og det er alltid kjedelig hvis du ikke har en maske som passer skikkelig til ditt ansikt slik at vann lekker inn - på grunn av dette har vi kjøpt egen maske og snorkel og så låner vi bare svømmeføtter når vi er på tur. Vi kjøpte vårt utstyr hjemme i Norge.God tur - håper at du får en fin snorkleopplevelse :-)

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
Av Hathor
22 jan. 2011 10:25
Allt du behöver finns att köpa på plats..
Av Foppis
22 jan. 2011 12:18
Tack! Det skall bli väldigt spännande =)
23 jan. 2011 00:00
Visst kan du köpa på plats, men då får du kanske inte helt bra grejer och måste dessutom pruta länge för att få samma pris som i Sverige.

Vi snorklar mycket och köpte våra saker hemma innan vi reste. Då vet man att man får bra kvalitet och bra pris (om man jämför med Egypten). Ibland kan t.ex Stadium ha bra saker, annars finns det alltid dykaffärer.

Läs mer om vår resa till Sharm i höstas på http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/10/17/egypten-jordanien-september-oktober-2010/
Av Foppis
23 jan. 2011 09:47
Har summerat och det lutar nog åt att jag handlar innan jag åker. Känns lite skönt att handla i lugn och ro utan att behöva pruta. Visst pruta får man ju göra sedan på marknader osv. ...ta seden dit man kommer, men då blir det mest strosa och titta :), men just snorklingsutrustning vet jag ju att jag skall ha. Så vill man ju komma igång snabbt när vi kommer på plats också, hotellet skall visst ha underbar snorkling vid strand - bryggan =)

Andersochmaggan: skall genast läsa om er resa!
Av Foppis
23 jan. 2011 10:25
Andersochmaggan: Mycket trevligt att läsa ert resebrev! Vi har funderat på utflykten till Petra eller till pyramiderna, och efter att ha läst detta så lutar det nog åt Petra. Vi skall bara vara en vecka och därför skulle det blivit endagsturen till pyramiderna och det känns för stressigt. Som lite kul kan jag säga att vi igår (familjen) fick för oss att se Indiana Jones 3, och där är ju upplösningen i filmen utanför "the treasury" =) Får hoppas att de bytt vindruta nu på planet, usch. Fantastiska bilder på alla fiskar!! /Mvh Helen