Snabbaste vägen till Koh Phayam?

Av Modkr
14 feb. 2015 13:10
Visningar: 2023
Vi funderar på att ta oss från Kuala Lumpur till Koh Phayam. Är det bäst att flyga till Surat Tani, Krabi eller Phuket? Hur tar vi oss sedan snabbast därifrån?
Är det någon som har varit på Koh Payham eller öarna där omkring? ALLA tips mottages tacksamt! Vi vill bo vid/ på stranden , ha fin sandstrand, klart vatten ( gillar att snorkla) och inga sandloppor. Vi vill ha lite olika restauranger att välja på på kvällstid och kunna strosa runt, men mycket mer behöver vi inte.
Av Modkr
15 feb. 2015 21:59
Är det ingen som vet vilken väg som är bäst?
16 feb. 2015 12:26
Jag åker från phuket till Koh Phayam på lördag om jag lyckas hitta rätt buss mm. Snabbaste vägen vet jag ej men finns ju en flyplats i Ranong. Jag kommer att ta buss eller minivan till Ranong och sedan speedboat till Koh Phayam. Kommer nog bo på Ao Yai beach men även hört om Kham beach.
Följer och hoppas på tips här i tråden :-)
Av Sierra
16 feb. 2015 22:45
Det blir närmast att flyga till Surat Thani med AirAsia som är enda bolag som har direkt trafik mellan KL och Surat. Från Surat tar det ca 2,5 tim med taxi till Ranong.

Från Phuket Airport tar det ca 3,5 tim med taxi till Ranong.

Zeciliacia nämner ovan Rayong Airport. Den trafikeras endast av Nok Air från Don Mueang Airport i Bangkok.
17 feb. 2015 10:15
Jag var där för 13 år sen, helt fantastiskt, det har nog hänt massor sen dess. Fanns bara tre resorter då. Men snorklingen är nog densamma, den var ganska dålig eftersom det rinner ut en flod där i närheten. Däremot är det inte långt till Burma Banks och Surin Island därifrån om du dyker.

Tror också att det bästa är att ta en buss från Phuket, eller möjligtvis Krabi. Jag åkte från Bangkok när jag var där.
Av Modkr
18 feb. 2015 20:39
Tack alla för tips och information!
Vi har nog nästan bestämt oss för att åka till Koh Phayam en annan gång, för det blir ju en hel resdag från KL. Så denna gången blir det nog Langkawi och Koh Lipe igen. Vet någon hurdant vädret brukar vara där i mars-april? Vi tar gärna mot förslag på bra boende samt upplevelser.
Av Atjima
21 feb. 2015 09:39
På koh lipe måste ni bara boka snorkel/båtturen program B med Thaibeachtravellers, Ca 10 meter in på walking street finns thaibeachtravellers, 2 thailändska jättetrevliga kunniga tjejer. Program B var verkligen en båttur utöver det vanliga! givetvis ingick vatten frukt och mat för en billig peng.
19 apr. 2015 11:56
Vet någon om man på ett smidigt sätt kan ta sig från burma till koh phayam?