Smultronställen västkusten USA

30 nov. 2016 19:37
Visningar: 393
Jag och min pojkvän håller på att planera en 3-4 veckor lång roadtrip i slutet av mars nästa år. Vi planerar att flyga till och från LA och sen åka runt. Vi har rest väldigt mycket i Kalifornien redan och sett alla "måsten": LA, San Diego, SF, highway 1, Grand Cannyon, Death Valley, Yosemite, Lake Tahoe och Las Vegas. Har någon något bra tips på lite mer okända "måsten" eller smultronställen som vi borde besöka? Jag är sugen på värme så skulle gärna hålla mig mer söder ut. Min pojkvän älskar att köra bil så långa distanser är i princip inga problem.
Tack på förhand!
30 nov. 2016 20:52
Vad tycker ni om att göra? Strand och bad? Kulinariska upplevelser? Vin/öl? Naturupplevelser? Konstiga/annorlunda platser/människor? Öknen? Bergen? Stora eller små städer? :)
30 nov. 2016 21:52
Inte så hjälpsamt men vi gillar typ allt det du föreslog :) och variation känns viktigt när man är borta i många veckor, söker typ efter det som inte går att hitta i guideböckerna, låter klyschigt men sant. Så typ alla tips är välkomna :)
30 nov. 2016 22:07
Slide Rock State park, Sedona, Oak Creek Canyon....
Googla
Av Hawaii
30 nov. 2016 22:22
San Diego: hajka upp Mount Woodson, start vid Lake Poway, c:a 45-50 minuter med bil nordost om SD. (I-15 till Poway Road och sedan österut). Makalöst fin utsikt. En något lättare hajk: South Fortuna Trail i Mission Trails Park, öster om SD (I-8, parkera vid Jackson Drive). "Sandstone cliffs" norr om La Jolla - parkera norr om Torrey Pines State Park (nere vid havet - kostar $20), och gå sedan vägen upp för backen och leta er sedan ut till havet, och ner till stranden. Perfekt precis innan solnedgången.
Lite längre bort (från SD): Julian uppe i bergen (missa inte deras apple pie), och sedan en halvtimme nerför berget till Borrego Springs i öknen. En av de mest otroliga upplevelser med den dramatiska förändringen både av väder och natur på de 30 minuterna.
PS. Mount Woodson har du "potato chip rock": https://www.google.com/search?q=potato+chip+rock+images&biw=1920&bih=1065&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjX26qFtdHQAhWogFQKHX_FArcQsAQIGg
Och Borrego Springs inte så tokigt heller: https://www.google.com/search?q=borrego+springs+statue+images&biw=1920&bih=1065&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi3i6zLtdHQAhUKslQKHXb8Dx4QsAQIGg
1 dec. 2016 08:42
Hwy1 norr om SF är lika vacker som den söderut + att man får se höga Redwood trän. Dra upp till Crater Lace sedan ner till Lassen Vulcanic NP där jag inte varit men säkert sevärt. Lake Tahoo, Bilmuseet i Reno, Westernstaden Virginia City, spökstaden Bodie, Sequoia NP så har ni med någon storstad göra 3-4 veckor.