Smekmånad vid Yutacanhalvön

3 mars 2014 16:34
Visningar: 201
Hej,

Jag och min sambo ska gifta oss i sommar och har igår kväll köpt flygbiljetter till Cancun och därefter till New York. Vi vet att det inte är Mexiko-säsong i juli, men tänker att det blir trevligt ändå :-).

Så nu till min fråga: vi landar som nämnt i Cancun och ska vara i området under 12 dagar. Vad ska vi ta vägen? Vi har läst om Tulum, om Playa del Carmen, om Cozumel och är mer förvirrade än innan. Vart tycker ni att vi ska åka mot bakgrund av att vi är på vår smekmånad? Vi har inget emot att åka runt, men vill nog bo på varje plats i vart fall 3 nätter. Vi vill gärna ha fina stränder men kan inte ligga på stranden mer än 3-4 timmar per dag, så det måste finnas något att göra i närheten (i vart fall de flesta dagarna). Vi promenerar hellre än att åka taxi/buss.

Har ni tips på fina romantiska hotell? Vi är väldigt kinkiga vad gäller just boendet och då det är vår smekmånad så är det extra viktigt att det är lyxigt/bra. Vi tänker att hotellen max får kosta 2000 kr/natt under 7 av nätterna och under 4 nätter kan vi tänka oss ännu lyxigare boende som dock inte får kosta mer än 4500 kr/natt.

Vi skulle vara jättetacksamma för alla tips vi kan få.

Mvh,
Den undrande