Skiathos eller Kefalonia

Av Fridap
5 okt. 2017 09:19
Visningar: 1637
Hej!

Vi är en familj med 3 små barn, 1, 5 och 7. Vi var på Karpathos (Karpathos stad) nu i höst och stortrivdes. Bodde på ett litet hotell, nära stranden och tervernor. Det är så vi trivs bäst.

Nu står valet mellan Skiathos, eller Kefalonia. Jag är väl egentligen sugen på att prova lefkos på Karpathos men resten av familjen vill till ny ö 😊.

Vi velar fram och tillbaka och tänkte höra vad ni har för erfarenheter?? Vi vill inte behöva ta oss med ex buss vare sig till strand eller restauranger utan vill ha allt på ett ställe. Kom gärna med tips på ort också!

Vänliga hälsningar
Frida
Av Desires
11 okt. 2017 17:20 (redigerad)
På Skiathos finns massor av läckra stränder, o det går bussar t samtliga! Det finns även en strand intill Skiathos stad, men den stranden är inte lika fin som sandstränderna utanför stan.
Kefalonia är en jättevacker ö, här massor m tips om den ön http://www.desires.se/#post171
Av Fridap
12 okt. 2017 11:51
Citerat från Frodo:
Båda öarna är härliga, men utifrån vad du beskriver så skulle jag nog välja Kefalonia. På Skiathos finns egentligen bara en stad med bra restaurangutbud, och där finns inga stränder. Så kika på till exempel Lassi på Kefalonia: http://www.kefaloniagrekland.se/byar/lassi

Annars låter det som att Parga skulle passa er perfekt: http://www.pargagrekland.se
Parga har vi varit på och vi älskade stället! Lite mycket trappor bara med tanke på sulky! Tack för ovanstående info!! 😊
20 jan. 2018 11:59
Jag och min mamma var i kefalonia i somras, hotell thalassa. Såg sköldpaddor i hamnen, argostoli. Åkte även utflykt till assos och pylaros, huuuuuur fint som helst. Kanske inte är så relevant i o med att ni har små barn men ville iallafall säga vad jag tyckte och varit, jag totalt älskade ön. Massa olika stränder i gångavstånd och även massa bra restauranger i närheten. Vi älskade kefalonia och hade gärna åkt tillbaka.