Ska till Mauritius

Av Jimmy08
9 mars 2007 22:52
Visningar: 14379
Ska åka till Mauritius den 30/10 2007! Ska åka med fritidsresor och ska stanna i 3 veckor på hotell Colonial Beach Hotel i Pointe Aux Piments. Någon som har varit där tidigare? Några bra råd om vad man inte får missa, där eller på Mauritius överhuvudtaget?
Någon som har lite prisuppfattningar om olika saker?
Väldigt tacksam för svar!
10 mars 2007 22:25
Jag återkommer när jag varit på Mauritius. Jag åker till Grand Baie den 21/3 med Fritidsresor. Vi hörs!
Av Jimmy08
18 mars 2007 14:26
Det blir super Birgitta! Hoppas ni får det roligt!
Av Mli
26 mars 2007 16:05
Hejsan!

Jag kom hem från en kanon semester i Grand Baie på Mauritius för cirka en månad.

Vi bodde som sagt på nord västra delen av ön strax utanför Grand baie, http://www.beachcomber-hotels.com/en/hotels/lecanonnier/hotel.htm.

Man skall nog ha klart för sig att det är en lugn semester och att sevärdheterna inte är allt för många.
Vi var bla. ute på Il de ceurf, en "paradisö" på sydvästra delen av ön som ar väldigt fin, mkt vattensport aktiviketer, lite turist affärer men bör ses om man är på Mauritius tycker jag. Något som jag annars vill rekomendera er att göra är att åka med en av alla de segelturerna som erbjuds. Vi var ute och seglade katamaran en hel dag med snorklingstop, fina stränder och hummerlunch på stranden, inte helt fel!

Vi gjorde även en utflykt till den stora botaniska trädgården som ligger ungefär mitt på ön.. väldigt fin för den som är intresserad av sånt men det rekomenderas kanske inte att göra en varm dag..

Grand Baie var annars en väldigt mysig stad att gå och strosa i på kvällarna och där fanns även en del rolig shopping för den som är intresserad av det..

Port Luis, huvudstaden, var ingen personlig favorit men vi var inte där speciellt länge.. Vi hittade inga mysiga gator med restauranger och det kändes mest som en smutsig storstad, men jag kanske missade något..?

Vill "varna" er för Arsenal som alla taxichaffisar kommer att vilja köra er till. Det är en shoppinggata med massor av kopior till hutlösa priset.. De får tydligen provision för alla dumma turister som de kör dit.. det är definitivt bortkastad tid!

Prisnivån är väl snäppet billigare än Sverige men inte så mkt..

Annars så var allt väldigt bra, fantastisk väder, kanon stränder, trevliga människor, god mat och jag kommer definitivt att återvända!

Hoppas att du får en toppen resa och hör gärna av dig om du har några mer specifika frågor!

/Emelie
Av Keja
10 apr. 2007 23:47
Priser på boende och mat skiljer sig beroende på var man är och hur man bor. I och utanför de stora hotellen är det alltid dyrt. Dyra restauranger, dyrare taxi, dyra affärer osv. I övrigt så uppfattade jag prisläget ungefär som hälften av det Svenska.
På en flott restaurang får man hosta upp kring en hundring (eller mer) för en rätt , på en medelrestaurang kommer man undan med 50:- och äter man där Mauritierna äter så räcker 15:- till en rätt.
För hotell eller lägenhet betalade jag mellan 300:- och 500:- per natt (dubbelrum) men då var det inte några flotta resort utan relativt enkla ställen. Dock oftast med havsutsikt. Bussar kostar som max: 10:- hur lång sträckan än är. Taxi en hel dag kostar runt 300:-
Vad man inte får missa: Befolkningen, maten, sydafrikanska viner, de allmäna stränderna på helgerna då folk kommer dit med trummor och gitarrer för att spela Sega, äta, dricka och tälta. Grand Bassein utanför Curepipe är värt ett besök liksom den botaniska trädgården i Pamplemose (eller vad det hette).

Ni kommer att få det bra.
Av Keja
11 apr. 2007 08:24
Glömde säga: Kläder och även skor är billigt. Mindre än halva priset här hemma, men lämna hotellområdet.
11 apr. 2007 21:55
Det finns mycket att se. Ta en tur till Port Louis och Floral. I Floral kan man se när det bygger modellbåtar, bl.a. Wasa. Sedan finns vulcankratersjön och bergen. Sockermuseet och alla underbara stränder samt båtutflykter. Det är billigt att åka taxi, vi tog en taxi och åkte runt i 6 timmar för 300:-. Taxichaufförerna guidar gärna och visar gärna sin fina ö. Märkes t-shirt är billigt, ca 100-200:-. Mat och dryck på hotellen är dyrt. Mycket billigare att äta på restauranger på orten.
Av Sultana
23 apr. 2007 18:22
Missa inte;
1.Stränder i Le Morne, Blue Bay, Belle Mare, Gris Gris & Bel Ombre!!
2.Chamarels jungel, djurliv & vattenfall etc
3.Östkustens ile Aux Cerfs
4.Grönsaks & frukt marknaden i Port Louis
5.Snorkel & dyk runt hela ön!
Trevlig resa! Mvh, Joacim
Av Sultana
25 apr. 2007 07:16
Väl pá plats här i Paradiset sá är ni alla Mauritius resande varmt
välkomna att slá en signal...
...och vi pratar ju LOKAL SAMTAL sá det blir billigt & praktiskt!!
Jag & min kära hustru ger er gärna tips om sevärdheter, smultronställen,
"máste ses" "fár inte missas" .... beroende pá era intressen!!
Joacim & Véronique (+230) 450.5437 eller 739.3357
Vi känner självklart ön utan & innan, sá ni är i säkra händer!
OCH Ja! ...vi gör det helt gratis naturligtvis!!!! ;))
30 okt. 2007 00:40
Citerat från jimmy08:
Ska åka till Mauritius den 30/10 2007! Ska åka med fritidsresor och ska stanna i 3 veckor på hotell Colonial Beach Hotel i Pointe Aux Piments. Någon som har varit där tidigare? Några bra råd om vad man inte får missa, där eller på Mauritius överhuvudtaget?
Någon som har lite prisuppfattningar om olika saker?
Väldigt tacksam för svar
Du åker i dag. Så spännande det måste vara. Jag får vänta ännu ett par månader. Jag och sambon åker i mars. Berätta gärna om mauritius och vad du tyckte när du kommer hem. Trevlig resa!
Av Fatey
24 feb. 2008 20:04
Hej!

Vad det gäller prisnivån så är Mauritius väldigt billigt (om man håller sig undan från turistfällorna och inte bor på lyxhotell såklart. Och även om man går på lite finare restaurangen så är det ändå billigare än i Sverige).

Några exempel:

På Supermarket kostar en baguett 2kr och vatten 2kr

100kr för scooter en hel dag

I baren kostar en drink ca 40kr och en Smirnoff Ice 20kr

10 kr på de små matstånden längs vägarna och stränderna

I Triolet betalade min man 10kr för klippning OCH rakning hos en lokal frisör

Gourmet-middag 100kr per person

60-70kr per mil med taxi
22 juli 2013 16:17
Puffar lite på denna tråden då jag och frugan skall resa till Mauritsius februari 2014.

Vi reser med Ving och skall bo på Bel Ombre, Mauritius ett hotell som heter Tamassa.
Har ni några tips om vad man hitta på under två veckor där förutom att ligga på stranden?
Allt är utav intresse :-)